Kul att du testar nya orientering.se! Hittar du något som ser konstigt ut, rapportera det här!

Kursdag 4 Feb-2023 med deltagarlistor

Här kommer all information om våra utbildningar att publiceras.
Orientering
Smålands OF bjuder in till kursdag i Vrigstad den 4 februari. På programmet finns åtta olika kurser


Bland utbudet av kurser finns två banläggningskurser, dels för nya banläggare och en steg två kurs för de som gått steg 1 sedan tidigare. Magnus Svensson, med stor erfarenhet av banläggning, är kursledare på steg två. 
Svenska Orienteringsförbundet informerar om "Kompassriktning 2030" och Smålands OF bjuder in föreningsledare för att starta upp arbetet i föreningarna med "Kompassriktning 2030 Småland". Susanne Maarup och Lars Greilert, SOFT, leder denna dag tillsammans med Vivianne Lindstam från SmOF styrelse.
Naturvårdsverket kom under senvåren 2022 ut med ny vägledning för arrangörer. Joakim Ingelsson kommer informera om den nya vägledningen och även starta upp en information/diskussion om hur vi kan utveckla våra tävlingar i Småland.
Tävlingsledarna i Småland, blivande och kommande, bjuds in till en Tävlingsledarkurs. Roland Nilsson, med mångårig erfarenhet av tävlingsledarskap, leder denna kurs.
Tord Hederskog leder en worshopkurs om renritningens betydelse för ökad läsbarhet av orienteringskartan. Tips och idéer för kartritare. 
MTBO växer i Småland med allt fler arrangemang och deltagare. Sonny Myrefelt, tillsammans med Joakim Ingelsson, går igenom hur Naturvårdsverkets nya vägledning kan tillämpas för Smålands MTBO aktiviteter.
Flera föreningar i Småland har genomfört TURF för sina ungdomar och medlemmar. Ulf Eriksson lär ut mera om hur din förening kan genomföra OL-träningar med hjälp av TURF via mobilen.

VÄLKOMNA
SMÅLANDS OF

Information angående kursdagen i Vrigstad den 4 februari.


Deltagarlista Banläggningskurs steg 1

Deltagarlista Banläggningskurs 2

Deltagarlista Tävlingsledarutbildning

Deltagarlista Kompassriktning 2030


Kurserna "Ny vägledning för arrangörer", "MTBO kurs", "Workshop renritning kartor" samt "TURF" är inställda pga för få anmälda.