Svensk Orientering logotyp
21.01.2019

Alexandersson tvåa i Jerringomröstningen – Öberg vann med historiskt knapp marginal

Orientering
Tove Alexandersson var nära, nära att vinna Jerringpriset. Orienteringsfenomenet från Dalarna slutade tvåa efter bragdguldsvinnande skidskytten Hanna Öberg.

Inför den årliga Idrottsgalan hade svensk orientering två starka namn nominerade till fina priser: förbundskapten Håkan Carlsson och Tove Alexandersson.

Carlsson var nominerad i kategorin Årets ledare, där utmärkelsen gick till Janne Andersson, förbundskapten för fotbollsherrarna.

Tove Alexandersson var när kvällen startade en av åtta kvarvarande Jerringpriskandidater. Till slut återstod bara två kandidater till "folkets pris" – Alexandersson och Hanna Öberg, och när omröstningen var över var det den sistnämnda som hyllades på scenen som den 40:e Jerringpristagaren.

Det registrerades sammanlagt 479749 röster i Jerringprisets omröstning. Hanna Öberg fick 129223 röster (26,93 procent) och Tove Alexandersson 126908 röster (26,45 procent). 

Det skilde alltså 2315 röster, 0,48 procentenheter av de totala rösterna.

- Det är definitivt den mest dramatiska duellen som jag har upplevt. Och jag har jobbat alla år sedan 2000, säger Radiosportens Bengt Skött enligt Expressen.

RELATERADE NYHETER

240413 Smnatt Simonhector Hugomattsson
Simon Hectors väg till första SM-guldet som senior
st tuna vinner
IFK Göteborg och Stora Tuna OK vann den andra deltävlingen i Stafettligan
Veronika Kalinina stämplat i mål som segrare i D21
Hector och Kalinina är svenska mästare i nattorientering
Fler nyheter