Svensk Orientering logotyp
12.02.2021

Både Sverigepremiären och Hallandspremiären ställs in

Orientering
Coronapandemin fortsätter att ställa till det för landets arrangörer. Nu har såväl Sverigepremiären som Hallandspremiären beslutat sig för att ställa in tävlingarna helt.

OK Pan-Kristianstad planerade för att kunna genomföra Sverigepremiären på ett coronasäkert sätt, men nu har det beslutats att tävlingarna som skulle ha avgjorts 5-7 mars ställs in.

"Smittspridningen av Covid-19 befinner sig fortfarande på en alltför hög nivå och vår bedömning är att nu gällande restriktioner avseende tävlingsverksamhet inte heller kommer att ändras under den närmaste tiden", motiverar tävlingsledningen sitt beslut.

På liknande vis resonerar Laholms IF gällande Hallandspremiären som var planerad till andra helgen i mars.

"Vi har haft förhoppningen att genomföra ett arrangemang med anpassningar för att minimera smittspridningen av Covid-19. Då det fortsatt råder restriktioner som omöjliggör detta och Folkhälsomyndigheten menar att vi i dagsläget har för stor smittspridning för att göra justeringar så måste vi tyvärr meddela att årets Hallandspremiär är inställd", skriver arrangören på Eventor.

Nu på måndag klockan 19-20 bjuder Svenska Orienteringsförbundet (SOFT) in vårens arrangörer till en digital träff om senaste coronastatus. Träffen vänder sig i första hand till vårens tävlingsledare, men är öppen för alla att anmäla sig till. Läs mer HÄR.

- I början av nästa vecka, efter arrangörsträffen på måndag, kommer vi att gå ut med information till deltagare och klubbar om vad som gäller för vårens tävlingar samt hur vi och våra arrangörer tänker kring vårens SM- och Swedish League-tävlingar, säger Tomas Stenström, idrottschef på SOFT.

RELATERADE NYHETER

240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
240413 Smnatt Simonhector Hugomattsson
Simon Hectors väg till första SM-guldet som senior
st tuna vinner
IFK Göteborg och Stora Tuna OK vann den andra deltävlingen i Stafettligan
Fler nyheter