Svensk Orientering logotyp
14.11.2018

Carlsson återigen nominerad till Årets ledare: "Jättekul!"

Orientering
I januari är det dags för den traditionella Idrottsgalan och återigen är förbundskapten Håkan Carlsson nominerad i kategorin årets ledare. "Jättekul såklart, men jag hade ju gärna sett att några aktiva hade fått stå i rampljuset.

När kandidaterna till Idrottsgalan släpptes för ett år sedan var orienteringen representerad i hela fyra kategorier - Årets ledare, Årets lag, Årets prestation, Årets kvinnliga idrottare. Ingen idrott hade fler nomineringar och Tove Alexandersson var dessutom en av Jerringpriskandidaterna.

Under 2018 fortsatte medaljregnet över svensk orientering och återigen finns vår idrott representerad i Globen i januari. Förbundskapten Håkan Carlsson är nominerad i kategorin Årets ledare - för tredje gången.

- Jätteroligt! Det är viktigt att orienteringen är med och syns i de här sammanhangen och jag känner mig hedrad över att återigen bli nominerad. Jag tolkar det som att juryn ser att vi - aktiva, ledare, tränare och resurspersoner både runt landslaget och runtom i landet - gör mycket bra och att vi har jobbat på ett proffsigt sätt i många frågor under lång tid, säger Carlsson, som gärna hade haft sällskap av några landslagsaktiva i Globen.

- En nominering för mig blir såklart möjlig främst genom löparnas fantastiska prestationer och det jobb som de lägger ner för att komma dit. Och jag tycker verkligen att vi har flera aktiva som stått för prestationer som är enorma, inte minst Tove Alexandersson som fortsätter att leverera på en nästan omänsklig nivå. Vi har även sprintstafettlaget som försvarade sitt VM-guld, vi har Karolin Ohlsson som tagit jättekliv i sin utveckling ... det finns många som förtjänar att lyftas fram, men konkurrensen är tuff, inte minst ett framgångsrikt OS-år. Dock tror jag att Tove kommer att finnas med som Jerringpriskandidat.

Så här lyder nomineringen av Håkan Carlsson:
Under 2018 arrangerades både ett EM och ett VM och totalt samlade det svenska orienteringslandslaget fyra guld och fem silver. En rejäl medaljskörd i en allt tuffare internationell konkurrens, och vid spakarna på det svenska framgångståget hittar vi som vanligt förbundskapten Håkan Carlsson.
För Carlsson kommer laget alltid att vara större än jaget, och själv tonar han gärna ner sin egen roll. Men faktum kvarstår: Det är Carlsson som är ytterst ansvarig för det medaljregn som bara fortsätter att falla över skogens blågula hjältar.

HÄR kan du se övriga nominerade till Idrottsgalan

RELATERADE NYHETER

240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
240413 Smnatt Simonhector Hugomattsson
Simon Hectors väg till första SM-guldet som senior
st tuna vinner
IFK Göteborg och Stora Tuna OK vann den andra deltävlingen i Stafettligan
Fler nyheter