Svensk Orientering logotyp
07.06.2019

Dags att cykla igång säsongen – EM i Polen

Mountainbikeorientering
Internationella säsongen i mountainbikeorientering (MTBO) inleds för seniorer i helgen med EM i Polen som även är årets första deltävlingar i världscupen.

Tävlingarna avgörs mellan 8–10 juni i södra Polen kring och i Wroclaw över de tre distanserna; mix-stafett, sprint och masstart.
- Det är förbannat roligt att säsongen nu är igång och att försöka följa upp fjolåret goda resultat! säger förbundskapten Peter ”Peo” Olsson .

Fjolårssäsongen var lyckad för MTBO-landslaget med bland annat en världscupvinst genom Nadia Larsson och silver i herrarnas VM-stafett. Hur skall ni följa upp fjolårets säsong och vad har du för förväntningar på säsongen?

- Vi vill självklart följ upp fjolårets säsong resultatmässigt och jag tror vi har goda chanser. Under försäsongen har vi kört mer gemensamma samlingar tillsammans vilket utvecklar både laget och individerna i en positiv riktning. Känslan är konkurrensen har hårdnat i gruppen och vi pushar varandra mot bättre resultat.

Hur se landslagets säsong ut?

- EM i Polen nu och sen störst fokus mot VM i Danmark i början av augusti.  Flera har varit på VM-läger under försäsongen i Danmark och är bekväma med terrängen. Ett världsmästerskap som blir relativt platt jämfört med det EM som nu väntar. Sedan världscupavslutning i Tyskland tillsammans med EM för juniorer och ungdomar i oktober.

Under dagens träning i terrängen, så kallat model event, invigdes den nya tävlingsdressen för säsongen med ny design. Ovan en lagbild med den nya designen som är mer ”mörkblå” i linje med de andra grenarna under orienteringsförbundet. Sveriges trupp består av (f.v. i bild) Viktor Larsson, Sara Forsgren, Linn Bylars, Sebastian Svärd, Linus Karlsson Mood, Marcus Jansson, Nadia Larsson. Marcus Wadell insjuknade tyvärr på avresedagen i feber.

I den inledande mixstafetten ställer Sverige upp med två lag:
Lag 1: Nadia Larsson, Marcus Jansson och Viktor Larsson
Lag 2: Linn Bylars, Linus Karlsson Mood och Sebastian Svärd

RELATERADE NYHETER

220720 Masstart Sebastian Svärd Bild 3 Malin Dunfors
Full fart mot EM i Polen - här är MTBO landslaget 2024
Signe Feil, Sundsvalls OK från svenska cupen under 2023
Här är programmet för svenska cupen i MTBO 2024
Rasmus Nordgren cyklar på en stig genom skogen i Haninge.
Nordgren och Gustafsson cupvinnare
Fler nyheter