Svensk Orientering logotyp
30.04.2020

Fler värdetävlingar i mountainbikeorientering skjuts på framtiden – "Finns inget annat beslut"

Mountainbikeorientering
Värdetävlingar i mountainbikeorientering kommer tidigast att arrangeras under sensommaren. Samtliga större tävlingar under april, maj och juni flyttas framåt i tid med anledning av coronapandemin.

Även mountainbikeorienterarna drabbas av coronakrisen. Nu har Svenska Orienteringsförbundet tillsammans med aktuella arrangörer beslutat att samtliga Svenska cupen- och SM-tävlingar under april-juni flyttas fram till sensommaren eller hösten.

Sedan tidigare stod det klart att tävlingarna i Eskilstuna den 18-19 april skjuts på framtiden. Nu sker samma sak gällande OK Kolmårdens tävlingar den 23-24 maj, Surahammars tävlingar den 6-7 juni samt SM den 26-28 juni i Mora.

- Det känns tråkigt att återigen behöva skjuta arrangemang på framtiden. Jag tänker framför allt på våra arrangörer som lägger ner så mycket tid och kraft samt på de aktiva som inte kan tävla. Men nu är det som det är och folkhälsan går såklart först. Då finns inget annat beslut att fatta, säger Tomas Stenström, Svenska Orienteringsförbundets idrottschef.

Svenska Orienteringsförbundet och arrangörerna har haft en dialog kring reservdatum och under de närmsta veckorna beslutas om nya datum för tävlingarna. Beslutet kommuniceras den 12 maj tillsammans med ett preliminärt tävlingsprogram för sommaren och hösten.

 

Här kan du läsa mer om tävlingar som flyttas eller ställs in med anledning av coronaviruset.

RELATERADE NYHETER

220720 Masstart Sebastian Svärd Bild 3 Malin Dunfors
Full fart mot EM i Polen - här är MTBO landslaget 2024
Signe Feil, Sundsvalls OK från svenska cupen under 2023
Här är programmet för svenska cupen i MTBO 2024
Rasmus Nordgren cyklar på en stig genom skogen i Haninge.
Nordgren och Gustafsson cupvinnare
Fler nyheter