Svensk Orientering logotyp
26.05.2019

Flera imponerade under JVM-testerna

Orientering
Framtidens orienteringsstjärnor gav förbundskaptenen huvudbry under helgen.

Under helgen arrangerades JVM-tester i närheten av Tidaholm. En medeldistans på lördagen och en långdistans på söndagen var några av de sista chanserna för unga orienterare att visa upp sig för juniorlandslagets förbundskapten Kalle Dalin inför årets juniorvärldsmästerskap i Danmark.

– Swedish League kan vara varsomhelst i Sverige, men här hade vi två tävlingar placerade på platser som ska likna terrängen som väntar i Danmark. Jag vill tacka arrangörerna i Mullsjö och Tidaholm för att de gav oss den här möjligheten, säger Dalin.

Om tävlingarna gjorde juniorerna mer redo för JVM-terrängen gjorde de å andra sidan förbundskaptenen mindre redo för trupputtagningen. Det var nämligen stenhård konkurrens. På killsidan var det sex olika löpare som tog hand om loppens respektive topp 3-placeringar.

Lördagens medeldistans vanns av Stora Tunas Viktor Svensk. Han var 18 sekunder snabbare än Ravinens Axel Granqvist och Växjös Gustav Runefors som alltså delade på andraplatsen.

Under söndagens långdistans segrade istället Bredaryds Emil Auselius framför Denselns August Mollén och Landehofs Samuel Pihlström. Allra snabbast var dock svensknorska superlöftet Elias Jonsson, Nydalen, som i landslagssammanhang representerar Norge.

På tjejsidan stack två löpare ut lite extra. Isa Envall, Hakarpspojkarna, och Hanna Lundberg, Renen, vann varsin tävling och kom tvåa i varsin. På medeldistansen fick Hanna Lundberg dela andraplatsen med Falköpings Alva Sonesson medan Eksjös Klara Axelsson tog hand om tredjeplatsen på långdistansen.

– Under den här helgen är det sju eller åtta löpare per klass som visat att de skulle kunna ha på ett JVM att göra. Det blir verkligen ett huvudbry när det gäller de sista platserna i truppen. Förhoppningsvis är det klarare efter SM i sprint, säger Kalle Dalin.

Samtliga resultat från helgens tävlingar hittar du här och här.

RELATERADE NYHETER

240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
240413 Smnatt Simonhector Hugomattsson
Simon Hectors väg till första SM-guldet som senior
st tuna vinner
IFK Göteborg och Stora Tuna OK vann den andra deltävlingen i Stafettligan
Fler nyheter