Svensk Orientering logotyp
05.11.2020

Här är vinnarna av Prestationspriset från SM-helgen i Örebro

Orientering
Emma Bjessmo, Axel Granqvist och Markbygdens OK tog hem Svenska Spels Prestationspris i samband med SM-helgen i Örebro. Utmärkelsen delas ut i samarbete med Framåt för fler i rörelse.

Priset prisar de bästa prestationerna i förhållande till den egna förmågan, och det vill Framåt för fler i rörelse uppmärksamma. I seniorklasserna (D21 och H21) delas en utmärkelse på 5000 kronor ut på respektive tävlingsdistans.

Priset delas ut i ett samarbete mellan Svenska Orienteringsförbundet och Framåt för fler i rörelse, ett samverkansprojekt mellan Svenska Spel och Riksidrottsförbundet.

Vinstpengarna på 5000 kronor får vinnarna skänka till valfri föreningsverksamhet som syftar till att få fler människor fysiskt aktiva.

Vinnarna på sprinthelgen i Örebro har Svenska Orienteringsförbundet korat genom att bedöma vilka som stod för bästa prestation jämfört med tidigare visad förmåga.

 

Här är vinnarna av Prestationspriset på SM-helgen i Örebro:

INDIVIDUELLA SPRINTEN

Emma Bjessmo

Emma Bjessmo, tävlande för IFK Lidingö, tog brons på sprinten vilket var hennes första individuella seniormedalj.

Pengarna skänker Emma Bjessmo till moderklubben Bromma-Vällingby SOK och hemklubben IFK Lidingö SOK där de ska investeras i föreningarnas verksamhet för att sänka tröskeln till rörelse.

- Det känns självklart att jag skulle dela på vinstpengarna, säger Emma Bjessmo.

Axel Granqvist

Axel Granqvist, OK Ravinen, var snubblande nära en medalj, bara en sekund ifrån. Detta i hans första seniormästerskap och Granqvist hade flera världslöpare bakom sig i resultatlistan.

Pengarna skänker Granqvist till OK Ravinen och han är glad att priset kan få fler i rörelse:

- Jag tycker det är viktigt att röra på sig för att man mår bra och kommer ifrån vardagen och ut i friska luften. Det hjälper en både mentalt och fysiskt.

 

SPRINTSTAFETTEN

Markbygdens OK

Motivering: Med ett riktigt ungt lag kom Markbygden i stenhård konkurrens in på 14:e plats och slog därmed flera mer väletablerade elitklubbar.

Stafettlaget som består av orienterarna Felix Axelsson, Pontus Karlsson samt tvillingsystrarna Erika och Lisa Åkesson vann 5000 kronor att skänka till valfri orienteringsförening.

- Kroppen är gjord för att röra på sig, och genom att röra på sig mår man bättre både fysiskt och psykiskt. Det känns jättebra att kunna bidra till att fler kommer i rörelse, säger Lisa Åkesson.

 

Projektet Framåt för fler i rörelse startade 2017 och drivs gemensamt av Svenska Spel och Riksidrottsförbundet.

- Vi vill vara med och stötta idrottens egen verksamhet för att få fler fysiskt aktiva. Svenska Orienteringsförbundet och dess föreningar gör ett fantastiskt jobb med att skapa en idrottsrörelse där alla får plats, oavsett ambitionsnivå. Jag hoppas att vinstsummorna kan hjälpa föreningarna ytterligare i deras arbete, säger Linn Rydstedt, projektledare för Framåt för fler i rörelse.

Läs också: Här är premiärvinnarna av Prestationspriset

Foto th: @woasfoto

RELATERADE NYHETER

240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
240413 Smnatt Simonhector Hugomattsson
Simon Hectors väg till första SM-guldet som senior
st tuna vinner
IFK Göteborg och Stora Tuna OK vann den andra deltävlingen i Stafettligan
Fler nyheter