Svensk Orientering logotyp
26.09.2018

Kvartett får ta emot elitidrottsstipendium

Orientering
Fyra orienterare finns med bland de elitidrottsstipendiater som vid Idrottsgalan i januari kommer att få ta emot sitt stipendium på 50 000 kronor vardera. Orienterarkvartetten är Karolin Ohlsson, Lina Strand, Emil Svensk och Sara Hagström.

Elitidrottsstipendiet delas varje år ut till elitidrottare på landslagsnivå som studerar på minst halvfart på universitet, högskola eller annan postgymnasial utbildning. Svenska Spels stöd ger möjlighet för 75 stipendium på 50 000 kronor vardera. Liksom 2018 är det i år övervägande kvinnliga elitidrottare som tilldelas stipendiet, 61 procent kvinnor, 39 procent män.

45 olika specialidrottsförbund finns representerade bland de som tilldelas stipendiet. Ett av dessa är alltså Svenska Orienteringsförbundet där kvartetten Karolin Ohlsson, Lina Strand, Emil Svensk och Sara Hagström i samband med Idrottsgalan 21 januari nästa år kommer att få ta emot sitt stipendium.

Förutom ekonomiskt stöd ingår också resursstöd från Riksidrottsförbundet i idrottspsykologi, idrottsmedicin och idrottsfysiologi inklusive idrottsnutrition. Och inte minst, ett läger under tre dagar på Bosön med deltagande på Idrottsgalan i januari.

– Svenska Spel har ett stort engagemang för svensk idrott och vill så långt det är möjligt skapa så goda förutsättningar som möjligt för dess utövare. Att kunna vara med och erbjuda dessa idrottare möjligheter att kombinera en elitsatsning med studier innebär att vi även är med och skapar möjligheter efter den avslutade idrottskarriären.Vi bidrar till att ta svensk idrott framåt, säger Nicklas Biverståhl, sponsringschef Svenska Spel i ett pressmeddelande.

RELATERADE NYHETER

240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
240413 Smnatt Simonhector Hugomattsson
Simon Hectors väg till första SM-guldet som senior
st tuna vinner
IFK Göteborg och Stora Tuna OK vann den andra deltävlingen i Stafettligan
Fler nyheter