MTBO-Campen i Danmark igång
18.04.2019

Mountainbikeorientering
Det traditionella upptaktsläget för MTBO-åkare är nu igång i Danmark med över 300 deltagare. Två medeldistanstävlingar är nu avverkade med blandade resultat för de svenska elitåkarna.

Både onsdagens och torsdagens tävling har bjudit på fin MTBO-propaganda. Solen både skiner och värmer. Skogen är torr och fin och stigarna snabbcyklade och båda dagarna har bjudit på klurig och vägvalsrik orientering.

På onsdagens tävling åkte Linn Bylars riktigt bra och bäst av de svenska tjejerna med en 6:e plats 2:31 efter danska Camilla Søgaard.

Herrarnas seniorklass var ett riktigt getingbo där det var hårt om de främsta placeringarna. Marcus Jansson gjorde ett bra lopp och var 6:a men endast 31 sekunder efter Baptiste Fuchs från Frankrike.

Här hittar du alla resultat från onsdagens tävling

Del av onsdagens medeldistansbana för D21

Även torsdagens tävling var en medeldistansbana. I D21 var det en ny svenska som klev fram och visade framfötterna. Anna Tiderman blev 7:a exakt sju minuter efter Camilla Søgaar som vann även denna dag.

I H21 så var Marcus Jansson åter snabbast av de svenska herrarna. Han blev 10:a 2:53 efter vinnande Jussi Laurila från Finland.