Nadia tvåa på fredagens långdistans
20.04.2019

Nadia tvåa på fredagens långdistans

Mountainbikeorientering
MTBO-campen i Danmark fortsatte med långdistans på fredagen och en förlängd medeldistans på lördagen. På fredagens kuperade och vägvalsrika långdistans fick Nadia Larsson till ett bra lopp och blev tvåa i damseniorklassen.

Nadia var väldigt nöjd med sitt lopp och tyckte att hon både orienterat bra och orkat bra. Alla vägval var väl inte de allra bästa men på en så vägvalsrik bana kan man inte heller räkna med det. Men åt segrande Camilla Søgaar, som nu tog sin tredje raka seger, fanns inget att göra. Camilla var hela 7:24 för Nadia.

I Herrarnas seniorklass var återigen Marcus Jansson bäst av de svenska herrarna. Det blev en 11:e plats drygt sex minuter efter vinnande Anton Foliforov från Ryssland.

Här hittar du alla resultat från fredagens tävling.

Lördagens förlängda medeldistans bjöd på en helt ny typ av terrängen. Tävlingen gick på ett militärt övningsfält som var såväl flackt som mestadels väldigt öppet. Stigarna här var mer svårcyklade då många var uppkörda av bandfordon. På denna tävling blev också många av de tävlande lite osäkra på vilken regel som gällde för var man fick cykla och inte. Tätt inpå tävlingen informerade arrangörerna om att det i den södra delen (på övningsfältet) var tillåtet att cykla på alla typer av öppen mark vilket inte riktigt nådde fram till alla tävlande.

Nadia Larsson var även på lördagens tävling bäst av de svenska damseniorerna. Nu blev det en 6:e plats 5:54 efter Marika Hara från Finland. I herrarnas seniorklass gjorde både Viktor Larsson och Markus Wadell fina lopp och blev 7:a och 8:a cirka 3,5 minut efter Anton Foliforov.

Här hittar du alla resultat från lördagens tävling.

Fredagens långdistans för damseniorerna, andra delen

Fredagens långdistans för herrseniorerna, första delen

Lördagens förlängda medeldistans för damseniorerna, andra delen

Lördagens förlängda långdistans för herreniorerna, första delen

RELATERADE NYHETER

220720 Masstart Sebastian Svärd Bild 3 Malin Dunfors
Full fart mot EM i Polen - här är MTBO landslaget 2024
Signe Feil, Sundsvalls OK från svenska cupen under 2023
Här är programmet för svenska cupen i MTBO 2024
Rasmus Nordgren cyklar på en stig genom skogen i Haninge.
Nordgren och Gustafsson cupvinnare
Fler nyheter