Svensk Orientering logotyp
24.03.2019

Nu ska det bli enkelt att hitta MTBO-arrangemang

Mountainbikeorientering
För att visa på alla de MTBO-arrangemang som finns runt om i Sverige måste synligheten i Eventor öka. Ett bra sätt är att registrera arrangemang som Distriktstävling istället för Närtävling.

Eventor är orienterarens anslagstavla, där hittar man de olika orienteringsaktiviteter som finns. Det är viktig att synas i Eventor för att nå ut till och locka fler orienterare att delta på de olika MTBO- aktiviteter som finns. Tyvärr registreras många arrangemang som Närtävling, kanske beroende på att planeringen inom MTBO för närvarande är lite sen. Detta gör dessa aktiviteter svårare att hitta och man måste aktivt gå in och välja “visa Närtävlingar” för att få fram dem. För att motverka detta och höja synligheten i Eventor önskar samordningsgruppen istället att man registrerar arrangemang som uppfyller nedanstående kriterier till Distriktstävling.

Kriterier för distriktstävling

Enligt tävlingsreglerna för orientering beskrivs en Distriktstävling som “tävling för medlemmar i SOFT-föreningar huvudsakligen inom ett distrikt eller närliggande delar av andra distrikt eller mellan sådana föreningar “. Flertalet av de MTBO aktiviteter som arrangeras anses uppfylla detta då även små arrangemang vanligtvis har deltagare även från närliggande distrikt, i dom flesta fall även längre bort än så. Förhoppningen är att fler ska hitta dom aktiviteter som finns och ju fler vi blir desto bättre och roligare blir dom.

För att räknas som MTBO distriktstävling ska aktiviteten:

  • Rikta sig till samtliga klubbar i distriktet samt närliggande distrikt.
  • Erbjuda minst tre olika klasser/banor av varierande längd och svårighetsgrad.
  • Ladda upp resultat/deltagarlista samt lämna in tävlingsrapport via Eventor efter genomförande.

Det behöver alltså inte vara en stor aktivitet för att räknas som MTBO distriktstävling, det är istället vilka tävlingen riktar sig till som är avgörande. Med stöd av detta kan arrangören vända sig till sitt distrikts Eventor-administratör eller kontakta MTBO administratör Magnus Blåudd (mtbo.magnus@blaudd.se) för att få sin aktivitet godkänd som Distriktstävling.

Med de nya avgiftsreglerna finns numera inte längre någon ekonomisk skillnad mellan en Distriktstävling eller Närtävling. Notera dock att det på tävlingar med total anmälningsavgift under 2 500 kr är arrangemangsavgiften 0 %, detta innebär att på dom flesta MTBO aktiviteter tas fortsättningsvis ingen avgift ut.

Här hittar du en PDF med ovanstående information plus lite till.

RELATERADE NYHETER

220720 Masstart Sebastian Svärd Bild 3 Malin Dunfors
Full fart mot EM i Polen - här är MTBO landslaget 2024
Signe Feil, Sundsvalls OK från svenska cupen under 2023
Här är programmet för svenska cupen i MTBO 2024
Rasmus Nordgren cyklar på en stig genom skogen i Haninge.
Nordgren och Gustafsson cupvinnare
Fler nyheter