Svensk Orientering logotyp
27.08.2019

Owe Andersson vann fjärde Elitserietävlingen i PreO

Precisionsorientering
Fjärde deltävlingen i årets Elitserie och A-cup avgjordes i trakterna runt Vingåker med Stig Gerdtman som banläggare. Tävlingen gick i ett detaljrikt finskuret terrängområde strax nordost om Vingåker.

Fyra stycket lyckades pricka in alla kontroller rätt, ett bra resultat, vilket visade att banan var lösbar men på en bra nivå. Vann gjorde Owe Andersson, OK Löftan. Enligt egen utsago hans första vinst i Elitklass, men han har de senaste åren visat att han ofta ligger med i toppen, t.ex. blev han trea på lördagens tävling. Han klättrar nu ännu högre på rankinglistan.

Tvåa blev norske Martin Aarholt Waaler och trea blev Magnus Sterner Strängnäs/Malmby. I A-klassen vann Agne Karlsson Simlångsdalen, ensam på full pott.

Nästa helg avgörs både Elitserien och A-Cupen i Björklinge. I Elitserien har Stig Gerdtman redan avgjort , trots att han var banläggare nu i helgen, ingen annan kan komma i kapp.

I A-cupen är det mer spännande. Där står det främst mellan helgens segrare Agne Karlsson och den nuvarande ledaren Johannes Jakobsson från Tidaholm. Men även Pahn Gardhem, Nybro och Per-Ivar Möllberg, Arboga har chans på slutsegern.

RELATERADE NYHETER

Söndagens tävling vid ett gammalt kalkbrott, där de tävlande fick gå uppe på kanten och spana ner mot höjdformationerna och skärmarna nedanför.
Säsongen i PreO är äntligen igång
Foto från PreO stafett SM 2023
PreO Dag-SM och Tempo-SM i Norge 2024
Preo Stafett SM 15 Okt 2023 Hugo Mattsson 9817
Här är programmet för Svenska cupen i PreO 2024
Fler nyheter