Svensk Orientering logotyp
01.03.2019

Rekord för Sverigepremiären

Orientering
Är vintern över? I helgen är det i vilket fall dags för Sverigepremiären och arrangören Pan-Kristianstad kan konstatera att anmälningssiffrorna når "all time high" i tävlingarnas 30-åriga historia.
Nej, vintern är inte över. Om bara tre veckor är det VM-tävlingar i skidorientering i Piteå, men landet är långt och till helgen gör många orienterare årets första tävlingslopp till fots då Sverigepreimären arrangeras.
Helgprogrammet med nattorientering på fredagskvällen, medeldistans på lördagen och långdistans på söndagen har i år kompletterats med en 3-sträckorsstafett på söndagen. En stafett som lockar många av de främsta elitklubbarna.
Utöver tävlingsprogrammet hålls även en stafetträning på lördagseftermiddagen och kvällen, med tanke på vad som komma skall i nordöstra Skåne i slutet av april.
När arrangören även räknar in lördagens Åhus TrailRun tror de att det kommer att landa på över 5 000 starter.
- Det är väldigt höga siffror och vi ser också att det är många långväga gäster både på trail och orientering. 30 procent är skåningar, så det är väldigt många tillresande som kanske haft snö och vill komma igång med säsongen, säger Pans sportchef Johan Modig till Kristianstadsbladet.
Läs mer om tävlingarna på arrangörens hemsidan - klicka HÄR.

RELATERADE NYHETER

240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
240413 Smnatt Simonhector Hugomattsson
Simon Hectors väg till första SM-guldet som senior
st tuna vinner
IFK Göteborg och Stora Tuna OK vann den andra deltävlingen i Stafettligan
Fler nyheter