Svensk Orientering logotyp
15.12.2020

Rikslägret vinter ställs in

Orientering
På grund av smittspridningen av coronaviruset samt de skärpta allmänna råd som gäller har Svenska Orienteringsförbundet (SOFT) beslutat att ställa in Rikslägret vinter.

Vinterns riksläger i skidorientering för ungdomar i åldern 13-16 år var planerat till den 13-15 januari i Orsa Grönklitt, men nu sätter den pågående coronapandemin stopp.

Nyligen trädde de nya skärpta nationella råden i kraft och SOFT ser ingen möjlighet att anpassa och genomföra lägret på ett sådant vis att det följer de riktlinjer som sannolikt gäller även i mitten av januari.

Som alltid vid större arrangemang finns det även en avbokningsaspekt att ta hänsyn till och beslutet måste fattas nu för att undvika ekonomiska risker.

- Vi har verkligen hållit hoppet uppe, förberett oss för olika scenarier och försökt anpassa och ställa om för att få till några lägerdagar för våra skidorienterande ungdomar. Men restriktionerna och den pågående smittspridningen sätter helt enkelt stopp. Det finns för många risker med att genomföra lägret. Risker som vi varken vill utsätta ungdomar, ledare eller samhället för, säger Moa Olsson, barn- och ungdomsansvarig på SOFT.

Alla anmälda deltagare kommer att informeras via mejl och ingen lägeravgift kommer att tas ut.

RELATERADE NYHETER

240413 Smnatt Simonhector Hugomattsson
Simon Hectors väg till första SM-guldet som senior
st tuna vinner
IFK Göteborg och Stora Tuna OK vann den andra deltävlingen i Stafettligan
Veronika Kalinina stämplat i mål som segrare i D21
Hector och Kalinina är svenska mästare i nattorientering
Fler nyheter