Svensk Orientering logotyp
23.09.2020

Till helgen avgörs en SM-cup för juniorerna

Mountainbikeorientering
Svenska cupen 2020 utgick, men i samband med helgens lång-SM avgörs en nyinstiftad SM-cup för mountainbikeorienteringens juniorer. JSM-cupen baseras på de tre SM-tävlingarna i sprint, medel och lång.

Även för mountainbikeorienteringen har coronapandemin lett till inställda och flyttade tävlingar. En av konsekvenserna är att Svenska cupen 2020 ströks.

Nu finns dock en JSM-cup på plats. Den består av färre deltävlingar än vanliga Svenska cupen, men i övrigt är det samma upplägg, poängberäkning och priser.

Två av tre deltävlingar ska räknas in och den sista deltävlingen avgörs nu på lördag den 26 september.

- Vi har haft dialog med Skogssportens gynnare och de är öppna för att gå in med samma juniorstipendier som var tänkta till Svenska cupen. Det känns väldigt glädjande och det var också en förutsättning för att vi skulle kunna få till priser och skapa en JSM-cup. Det handlar om 5000 kronor till vinnaren, 2500 till tvåan och 1250 till trean i klasserna H17-20 och D17-20, säger Svenska Orienteringsförbudnets idrottschef Tomas Stenström.

- Vi lanserar JSM-cupen när redan två deltävlingar har genomförts och med mindre än en vecka kvar till den sista SM-tävlingen. Det är självfallet inte optimalt. Men vi känner att fördelarna väger över och att när vi nu kan ge de bästa juniorerna ett värdefullt stipendium att använda till sin vidare satsning så ska vi göra det.

På lördag avgörs alltså JSM-cupen med SM i långdistans i Norrköping. Inför den avslutande deltävlingen leder Felix Silver Gävle OK i H17-20 och i D17-20 är det delad ledning mellan Emma Eliasson, Domnarvets GoIF, och Tilda Palm, IKHP.

Den aktuella ställningen hittar du HÄR i Eventor.

Läs mer om JSM-cupen i HÄR.

RELATERADE NYHETER

220720 Masstart Sebastian Svärd Bild 3 Malin Dunfors
Full fart mot EM i Polen - här är MTBO landslaget 2024
Signe Feil, Sundsvalls OK från svenska cupen under 2023
Här är programmet för svenska cupen i MTBO 2024
Rasmus Nordgren cyklar på en stig genom skogen i Haninge.
Nordgren och Gustafsson cupvinnare
Fler nyheter