U23-cupen – en fight om presentkort och biljetter till Estland
26.03.2019

U23-cupen – en fight om presentkort och biljetter till Estland

Orientering
På fredag är det dags för Swedish League-premiären, Natt-SM i Hässleholm. Det blir samtidigt startskottet för U23-cupen, som är en del av Swedish League.

Steget från junior till senior kan vara tufft att ta och U23-cupen är en del i att underlätta det steget. Ifjol var det Sara Hagström, IFK Göteborg, och Jens Rönnols, Järla Orientering som vann.

Under 2019 deltar löpare födda 1996-1998 i dam- respektive herrklass, och i potten finns utöver presentkort från Bagheera även två platser (en för herrar och en för damer) till EM-lägret i Estland i september.

- Jag tror att många är sugna på de här friplatserna till Estlandslägret i september, säger förbundskapten Susanne Barkholt.

- Skogs-EM går ju i Estland i augusti 2020 och att ta sig in i den truppen är ett bra mål för våra yngre seniorer. Att då få möjlighet att sparra med våra landslagslöpare under detta läger och få en bild av vad som väntar 2020 på EM är naturligtvis utvecklande och inspirerande.

U23-cupen avgörs på de fem första deltävlingarna i Swedish League, vilket innebär att cupen är klar innan den sista deltävlingen i Swedish League som avgörs som en jaktstart.

HÄR kan du läsa mer om förutsättningarna och priserna.

Pst! Du vet väl att Natt-SM direktsänds? Sändingen startar 21.00 på fredag, är helt gratis och du hittar den på Svenska Orienteringsförbudnets plattformar!

RELATERADE NYHETER

240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
240413 Smnatt Simonhector Hugomattsson
Simon Hectors väg till första SM-guldet som senior
st tuna vinner
IFK Göteborg och Stora Tuna OK vann den andra deltävlingen i Stafettligan
Fler nyheter