Svensk Orientering logotyp
27.12.2019

Utökat samarbete mellan Svenska Orienteringsförbundet och Silva

Orientering
Svenska Orienteringsförbundet och Silva har tecknat ett treårigt avtal som innebär ett fördjupat samarbete parterna emellan. "De kommande åren känns riktigt spännande", säger förbundschef Susanne Söderholm.

Det nya avtalet träder i kraft vid årsskiftet och innebär en ordentlig utveckling av det befintliga samarbetet. Det utökade avtalet innehåller utöver ambitionen att öka intresset för orientering bland annat ett samarbete kring utveckling av kompasser och pannlampor.

- Värdet på avtalet har ökat avsevärt och vi ser fram emot att bidra till produktutvecklingen av nästa generations kompasser och värstinglampa. Vi har orienteringens historia gemensamt och  med det här samarbetet tar vi ytterligare ett steg i att utveckla orienteringsidrotten, säger Svenska Orienteringsförbundets chef Susanne Söderholm.

- Orienteringen ligger ju i Silvas dna och nu vill vi vara med att stötta denna fantastiska idrott med mer resurser samtidigt som vi tillsammans ska utveckla framtidens kompasser och lampor för orienterarna, säger Richard Jägrud, vd Silva.

 

Silvas historia börjar redan 1933 då Björn, Alvar och Arvid Kjellström uppfann den första vätskefyllda kompassen. Det var inte bara den första kompassen i sitt slag, utan satte också en global standard för hur navigering fungerar i dag. 1935 lanserade Silva första pannlampan - Zeiler - och varumärket SILVA föddes. Än idag utvecklar Silva produkter för människor som tillbringar tid på utomhusaktiviteter, oavsett om aktiviteten är hög puls som att springa, åka skidor, pendla till skolan eller jobba. När sen orienteringen började växa i Sverige var Silva ett led i den tekniska utvecklingen av sporten. www.silva.se

 

Svenska Orienteringsförbundet består av 600 föreningar med 86 000 medlemmar. Vi är en idrott för alla, med framgångsrika landslag, en omfattande tävlings- och ungdomsverksamhet samt aktiviteter som hittaut, naturpasset och motionsorientering för allmänheten. Våra medlemsföreningar arrangerar varje år runt 600 tävlingar och stora evenemang som Tiomila och O-Ringen.

RELATERADE NYHETER

240413 Smnatt Simonhector Hugomattsson
Simon Hectors väg till första SM-guldet som senior
st tuna vinner
IFK Göteborg och Stora Tuna OK vann den andra deltävlingen i Stafettligan
Veronika Kalinina stämplat i mål som segrare i D21
Hector och Kalinina är svenska mästare i nattorientering
Fler nyheter