Svensk Orientering logotyp
11.11.2018

Välkommen Joakim Ingelsson, mark- och miljöutvecklare!

Orientering
Svenska Orienteringsförbundet nyanställer. I början av januari tillträder Joakim Ingelsson en tjänst som mark- och miljöutvecklare. "Det ska bli spännande och jag ser fram emot att komma igång", säger Ingelsson.

Det mesta utvecklas åt helt rätt håll för svensk orientering; medlemmarna blir fler, landslagen levererar, motionsformerna utvecklas och vi har många arrangemang i världsklass. Samtidigt finns utmaningar, och en av dessa handlar om vår arena; naturen.

Tillgången till naturen, en grundförutsättning för vår idrott, kan inte tas för given och därför anställer nu Svenska Orienteringsförbundet en mark- och miljöutvecklare, som får huvudansvar för denna nyckelfråga. Mark- och miljöutvecklartjänsten är helt ny och fokusområden blir tillgång till mark, hållbara arrangemang och kompetenshöjning gällande mark- och miljöfrågor både internt och externt.

- Det här ser jag som en viktig och inspirerande utmaning. Jag har stor respekt för de ideella krafter som jobbar med detta i klubbar, distrikt och för förbundet och ser fram emot att tillsammans med dem fortsätta föra det arbetet framåt, säger Joakim Ingelsson, som närmast kommer från en tjänst som specialidrottslärare på Riksidrottsgymnasiet i Sandviken.

Ingelsson har en bakgrund som Skogsmästare och på fritiden finns tre intressen som upptar en stor del av hans tid: Skogsbruk, orientering och föreningsliv.

Förbundschef Susanne Söderholm är mycket nöjd med att rekryteringen är i hamn:

- De senaste åren har SOFT:s nuvarande markansvarig Eje Andersson gjort ett fantastiskt jobb på ideell basis. Med Joakim på plats på heltid kommer vi att kunna utveckla arbetet inom mark och miljö ytterligare, vilket känns riktigt bra.

Mark- och miljöutvecklaren kommer att ingå i SOFT:s Idrottsenhet.

- Joakim är själv markägare, jägare och har gedigen erfarenhet inom orientering. Detta tillsammans med hans personliga egenskaper, inte minst förmågan att bygga goda relationer, gör att det känns som helt rätt person för jobbet, säger Tomas Stenström, idrottschef.

Joakim Ingelsson är 55 år och bor i Sandviken. Han är medlem i OK Hammaren där han även varit ordförande mellan 2003 och 2018.

RELATERADE NYHETER

240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
240413 Smnatt Simonhector Hugomattsson
Simon Hectors väg till första SM-guldet som senior
st tuna vinner
IFK Göteborg och Stora Tuna OK vann den andra deltävlingen i Stafettligan
Fler nyheter