Svensk Orientering logotyp
22.10.2018

Välkommen Moa Olsson – barn- och ungdomsutvecklare

Orientering
Svenska Orienteringsförbundet har nu hittat en ny barn- och ungdomsutvecklare. Och Moa Olsson känner att hon hittat hem: "Orientering har alltid varit en självklar del i mitt liv."

I somras lämnade Malin Carlsson Svenska Orienteringsförbundet. Nu har vi hittat en ersättare i Moa Olsson, som påbörjar sin heltidsanställning i början av januari.

Moa Olsson arbetar i dag som kansliansvarig på Alvik Basketbollklubb och hon har tidigare jobbat på Svenska Basketbollförbundet. Dessförinnan studerade hon vid Umeå Universitet där hon tog examen på Idrottsvetenskapliga programmet med inriktning Sport Management.

Olsson har bland annat läst kurser inom ledarskap, pedagogik, projektledning och företagsekonomi och examensarbetet skrevs med Svenska Brottningsförbundet som uppdragsgivare, ämnet var "från triangel till rektangel".

- Moa känns som en riktig fullträff i vårt rekryteringsarbete! Hon har en värdefull bakgrund och kommer in i jobbet med massvis av driv och energi, säger idrottschef Tomas Stenström.

Moa Olsson själv beskriver det som att hon "kommer hem":

- Jag har orienterat hela mitt liv. Jag började orientera för OK Kompassen, och har sedan även sprungit för Örkelljunga och Helsingborg. Jag läste på orienteringsgymnasium i Örkelljunga men när jag flyttade till Umeå för att studera så tog jag en liten paus från orienteringen. Den pausen håller fortfarande i sig, men jag sprang O-Ringen i somras och vill komma igång med orienterandet igen.

- Jag har trivts väldigt bra i basketens värld, men jag har också tänkt att det hade varit så himla kul att få jobba med orienteringen som verkligen är min egen sport. Därför känns det så kul att jag ska få göra det nu.

Olsson kommer att ingå i Svenska Orienteringsförbundets Idrottsenhet och fokus kommer att ligga på att utveckla verksamheten som syftar till att behålla och nå fler barn och ungdomar.

Tjänsten, som är en heltidsanställning, rymmer ett antal ansvarsområden och arbetsuppgifter. Bland annat blir Olsson kontaktperson och stöd för våra distrikt och föreningar när det gäller barn- och ungdomsrelaterade frågor.

Hon kommer även att vara ansvarig för att driva och utveckla förbundets utbildningar från barn upp till yngre seniorer samt lärarfortbildningarna.

RELATERADE NYHETER

st tuna vinner
IFK Göteborg och Stora Tuna OK vann den andra deltävlingen i Stafettligan
Veronika Kalinina stämplat i mål som segrare i D21
Hector och Kalinina är svenska mästare i nattorientering
IMG 2212
Inför stafettligan #2 – Stigtomtakavlen
Fler nyheter