Svensk Orientering logotyp
29.03.2019

WEBB-TV, IKVÄLL 21.00: SÅ FÖLJER DU NATT-SM LIVE!

Orientering
Ikväll är det dags för Natt-SM i Hässleholm, en tävling som även utgör startskott för Swedish League 2019. Du som inte är på plats i Skåne kan följa tävlingen LIVE och gratis via vår webb-tv-sändning.

Under fjolåret testade Svenska Orienteringsförbundet några olika typer av webb-tv-sändningar från SM- och Swedish League-tävlingarna. I år kommer totalt nio värdetävlingar att sändas och konceptet blir detsamma rakt igenom.

Flera kameror följer löparna både på arenan och i skogen. Det blir grafik, intervjuer och gps-analyser och vid mikrofonerna sitter två initierade kommentatorer. Producent är Peter Löfås som har stor erfarenhet av orienteringssändningar.

Sändningarna kommer tills vidare att vara helt gratis att titta på – och först ut är alltså Natt-SM på fredag.

Regerande seniormästare är Johan Högstrand, IFK Göteborg, och Andrea Svensson, OK Tisaren. Båda kommer till start även i år.

Totalt är 471 löpare anmälda, och inte minst i H21 finns det gott om urstarka namn. Rassmus Andersson, Fredrik Bakkman, Max Peter Bejmar, Gustav Bergman, Albin Ridefelt och Johan Runesson är alla landslagsmeriterade löpare och de får tampas med både med unga stjärnskott och utländska stjärnor.

- Det här blir spännande. Det är Natt-SM som drar igång säsongen, säger A-landslagslöparen Johan Runesson, som har taktiken klar:

- Natt för mig handlar om att vara riktigt disciplinerad och ha fokus hela vägen, att våga ta stoppen när man verkligen behöver det och även att förenkla mycket. Jag ska göra ett bra lopp, så får vi se hur långt det räcker.

I D21 saknas löpare från A-landslaget, men sannerligen inte kompetens. I startfältet finns namn som Anna Bachman, Lena Eliasson-Lööf, Lilian Forsgren, Elin Månsson, Alva Olsson och Johanna Öberg som alla kommer att göra anspråk på placeringar högt upp i resultatlistan.

Där finns även Andrea Svensson:

- Det ska bli väldigt kul att springa, men jämfört med förra året kommer det att vara väldigt annorlunda, rent terrängmässigt. Hoppas att det blir lika svårt som det var förra året. Jag tycker om när det är svårt, säger den regerande mästarinnan, som siktar högt även i år.

- Mina chanser är väl lika stora som ifjol, men jag hade ju inte räknat med att vinna ifjol. Men en topp-fem-placering borde inte vara omöjligt.

Webb-tv-sändningen startar 21.00 och du hittar den här: https://livestream.com/accounts/17629489/events/8616024

Här är tävlingarna som webb-tv-sänds under 2019:
29 mars: Swedish League 1, natt-SM (Hässleholm)
3 maj: Swedish League 4, sprint (Stockholm)
4 maj: Swedish League 5, medel (Stockholm)
5 maj: Swedish League 6, jaktstart (Stockholm)
1 juni: SM, sprint individuellt (Hudiksvall)
2 juni: SM, sprintstafett (Hudiksvall)
15 september: SM, lång (Söderhamn)
21 september: SM, medel (Söderhamn)
22 september: SM, stafett (Söderhamn)

RELATERADE NYHETER

240413 Smnatt Simonhector Hugomattsson
Simon Hectors väg till första SM-guldet som senior
st tuna vinner
IFK Göteborg och Stora Tuna OK vann den andra deltävlingen i Stafettligan
Veronika Kalinina stämplat i mål som segrare i D21
Hector och Kalinina är svenska mästare i nattorientering
Fler nyheter