Bild: Johan Trygg.

12.12.2022

Bra löpinsatser av Alexandersson och Bejmer

Orientering
Både Tove Alexandersson och Max Peter Bejmer visar god löpform mitt i december. I helgen vann Alexandersson verticalloppet under K42 Canarias - Anaga Marathon och Bejmer blev 39:a på Terräng-EM i Italien.

Innan Tove Alexandersson fokuserar på träning och tävling på snö så har hon varit och sprungit på Kanarieöarna. På helgens verticallopp vann Tove i stor stil med snudd på sex minuters marginal till tvåan och med sjätte bästa tid totalt i tävlingen.

Tove hade tiden 29.56 på banans fyra kilometer med 665 höjdmeter.

Max Peter Bejmer sprang i söndags in som 39:a på Terräng-EM i Italien. Vann loppet gjorde norrmannen Jakob Ingebrigtsen på tiden 29.33. Max Peter var andre svensk med 31.12 23 sekunder bakom Emil Danielsson som slutade 28:a som bäste svensk.

Samuel Pihlström startade aldrig i U23-klassen på grund av skadekänning.

Resultat Kvertical K42 Canarias - Anaga Marathon

Resultat Terräng-EM

Bildtext: Tove Alexandersson visade fin löpform när hon vann ett lopp över en vertikal kilometer på Kanarieöarna. Bild: Johan Trygg.