Lärarfortbildningar bjuder på både teori och praktiska moment

Bild: Tero Marjamäki/Svensk Orientering

23.08.2024

Dags för lärarfortbildning ”jätteviktigt för att uppdatera sig och få nya idéer och tankar”

Svensk Orientering
2011 började Svenska Orienteringsförbundet erbjuda lärarfortbildningar i orientering och kartkunskap för att hjälpa landets grundskolelärare att nå målen i läroplanen. Nu drar höstens lärarfortbildningar i gång. ”Fortbildning är jätteviktigt för att uppdatera sig och få nya idéer och tankar så att vi i vår tur kan utveckla barnens förmågor och färdigheter”, säger Alaa Mahmmod, lärare på Fornbackaskolan i Södertälje som var en av deltagarna på vårens lärarfortbildning.

Under en fortbildningsdag får lärare inspiration samt konkreta tips och metoder för hur de kan arbeta med orientering och grundläggande kartkunskap på sin skola. 

Fortbildning i orientering har skett sedan början på 2000-talet och kom in i förbundets regi i nuvarande form 2011. Utbildningen har hela tiden utvecklats och från och med förra året får alla deltagare en skolsäck med konkret material med sig hem till sin skola. Materialet som används vid lärarfortbildningarna heter Orientera i skolan och med hjälp av innehållet som är ett pedagogiskt och didaktiskt material kan lärare nyttja detta direkt efter genomförd lärarfortbildning. 

Fortbildningarna hålls både digitalt och fysiskt under året. En av de fysiska träffarna i fjol var i Tullinge där deltagarna fick ta till sig ny kunskap, tips och trix och även nätverka och dela med sig av kunskap till varandra.

– Det är kul att vara med på orienteringskursen. Fortbildning är jätteviktigt för att uppdatera sig och få nya idéer och tankar så att vi i vår tur kan utveckla barnens förmågor och färdigheter, säger en av deltagarna, Alaa Mahmmod, lärare på Fornbackaskolan i Södertälje.

Ny drar höstens lärarfortbildningar igång! 
Är du idrottslärare eller pedagog inom skolan och vill utveckla din kompetens inom orientering och kartkunskap. Anmäl dig till någon av höstens lärarfortbildningar där du kommer få med dig inspiration, konkreta tips och metoder som du kan nyttja direkt efter genomförd fortbildning.   

Du kan läsa allt om fortbildningarna samt anmäla dig genom att klicka på länken nedan:

https://koncept.orientering.se/provapaaktiviteter/orientera-i-skolan/l%C3%A4rarfortbildning/ 

 

RELATERADE NYHETER

240821 Bagheerastafetten Tildaandersson
Sök LOK-stöd senast 25 augusti
Kontroll På¨Fjället
Fler inspirerande webbinarier när förbundets satsning rullar vidare
För andra gången kommer VM i mountainbikeorientering arrangeras i Dalarna när IFK Mora OK står som arrangör 2026. Bilden är från 2022 när VM avgjordes i Falun och OK Kåres Jon Hansson var en av deltagarna på JVM.
MTBO-VM till Sverige och Mora 2026
Fler nyheter