29.09.2023

Final i Svenska Cupen i MTBO

Mountainbikeorientering
Till helgen är det dags för de två sista deltävlingarna i Svenska Cupen. I herrarnas elitklass är det otroligt jämnt med endast fem poängs skillnad bland topp tre.

Tävlingarna som kommer att avgöras i västra Haninge, söder om Stockholm blir cupens femte och sjätte deltävlingar utöver de fyra SM-distanserna som ingår. Till totalställningen räknas de fem bästa resultaten av de sex deltävlingarna, läs mer om Svenska Cupen

Helgens tävlande börjar med en sprint på lördag och avslutas med medeldistans på söndag.

I H21 leder för tillfället Oskar Johansson, Västvärmlands OK med sina 166 poäng men tvåa bara en poäng bakom är Rasmus Nordgren, OK Kåre, som har en tävling mindre åkt och har ett bra läge inför helgen. Trea i klassen är Patrik Svedberg, Gävle OK, som också är bra med i matchen på 161 poäng.

På damsidan leder Gabriella Gustafsson, IKHP, på 225 poäng, 71 poäng före Mia Eronn, Linköpings OK. Gabriella kommer inte starta i helgen så där är kampen om totalsegern väldigt öppen då Laura Csúcs-Fenyvesi, IFK Mora OK, Eva Gustafsson, OK Kåre och Karin E Gustafsson, Garphyttans IF jagar tätt bakom i totalställningen.

På herrjuniorsidan har Melvin Löfgren, OK Kåre kopplat greppet efter att ha vunnit tre av fyra deltävlingar. Närmast bakom är klubbkamraten Jon Hansson som fortfarande är med och slåss om segern i totalen.

I D17-20 är det Matilda Asp, IFK Göteborg som leder totalen på 200 poäng. Tvåa är Signe Feil, Sundsvalls OK som endast kört två deltävlingar men vunnit båda och kan med två vinster till ha chans att utmana om guldet.

Mer information om helgens tävlingar och poängställning i cupen finns på Eventor.

Toppbild: MtbO-åkare från Tullinge SK i Idre i somras. Foto: Hugo Mattsson

RELATERADE NYHETER

220720 Masstart Sebastian Svärd Bild 3 Malin Dunfors
Full fart mot EM i Polen - här är MTBO landslaget 2024
Signe Feil, Sundsvalls OK från svenska cupen under 2023
Här är programmet för svenska cupen i MTBO 2024
Rasmus Nordgren cyklar på en stig genom skogen i Haninge.
Nordgren och Gustafsson cupvinnare
Fler nyheter