. Jens Rönnols, flankerad av Axel Elmblad till vänster och Max Peter Bejmer, ersätter Gustav Bergman på tisdagens EM-stafett i Sverige lag 3.

Bild: Hugo Mattsson

19.08.2024

Jens Rönnols ersätter Gustav Bergman på EM-stafetten

Orientering
På måndagseftermiddagen valde Gustav Bergman att kasta in handduken när det gäller tisdagens EM-stafett där han skulle springa i Sverige lag 3. Jens Rönnols som är reserv på plats i Ungern ersätter.

När de svenska laguppställningarna presenterades vid lunch så ingick Gustav Bergman i tredjelaget. Några timmar senare kastade han dock in handduken.

– Det har inte svarat som jag velat under mästerskapet. På medeldistansen tänker jag att det fysiskt sett ändå var okej, men inte tekniskt. Men i går på långdistansen var det jättedåligt. Jag har mått ganska dåligt i dag och på eftermiddagen har det blivit sämre och jag känner mig sliten, berättar Gustav Bergman och fortsätter:

– Det är ändå ett tufft beslut. Jag har sett fram emot stafetten. Det känns dock som det klokaste för mig framåt. Risken hade varit att jag kört ner mig mer i källaren. Det är det inte värt och samtidigt finns Jens här och är redo. Det är mycket bättre att han få springa.

Förbundskapten Kalle Dalin fick beskedet av Gustav på måndagseftermiddagen.

– Gustav kände ju inte igen kroppen i går. Förhoppningen var ju att det skulle kännas bättre efter vila i dag. Men det har inte gått åt det hållet. Så Gustav börjar resan hemåt och tar sig till Wien i kväll och sedan väntar tågresa mot Sverige i morgon.

Jens Rönnols har varit på plats i Ungern under Pre Camp och sedan som reserv under de individuella tävlingarna utan att få springa. Nu blev det en sent inhopp EM:s sista tävlingsdag.

– Det är som att komma in i 89:e minuten i en fotbollsmatch. Men det ska bli kul och vi har ju ett bra lag, säger Jens som springer mittensträckan i tredjelaget, där Axel Elmblad startar och Max Peter Bejmer avslutar.

Sveriges laguppställningar:

Herrar
Lag 1: Viktor Svensk, Albin Ridefelt, Emil Svensk
Lag 2: Simon Imark, Anton Johansson, Martin Regborn
Lag 3: Axel Elmblad, Jens Rönnols, Max Peter Bejmer

Damer
Lag 1: Johanna Ridefelt, Hanna Lundberg, Tove Alexandersson
Lag 2: Alva Sonesson, Andrea Svensson, Karolin Ohlsson
Lag 3: Amanda Kleijn, Helena Karlsson, Alva Olsson

Herrarna är först ut med start 14:10. Damstafetten börjar 16.08. Du följer tävlingarna direkt i SVT som sänder 14.00 – 18.00.

Bildtext toppbild. Jens Rönnols, flankerad av Axel Elmblad till vänster och Max Peter Bejmer, ersätter Gustav Bergman på tisdagens EM-stafett i Sverige lag 3. Bild: Hugo Mattsson.

RELATERADE NYHETER

EM-brons 2024
EM-brons i stafett till de svenska damerna i Ungern
Sveriges förstalag med Albin Ridefelt, Emil och Viktor Svensk springer i mål som silvermedaljörer på EM-stafetten.
Silver för Sveriges herrar på EM-stafetten i Ungern
Förbundskapten Kalle Dalin och den svenska truppen ser fram emot EM-stafetterna i morgon.
Sveriges stafettlag på EM i Ungern
Fler nyheter