Tomas Yngström Rikslägret junior/senior 2023

Bild: Hugo Mattsson

29.06.2023

Junior- och seniorutveckling

Orientering
Nu finns individutvecklingsplanen som utbildning i Svensk Orienterings utbildningsplattform och ett nytt nätverk är skapat för orienteringstränare.

Junior- och seniorutveckling är ett område som Svensk Orientering har satsats lite extra på det senaste året. Thomas Landqvist och Tomas Yngström har delat på tjänsten som har inneburit utveckling på flera olika områden. Förutom att stärka upp de postgymnasiala miljöerna på ett par platser i landet har de bland annat också fört över Individutvecklingsplanen till den nystartade Utbildningsportalen.

Nu går det alltså på ett mer lättillgängligt sätt att förkovra sig inom många olika områden när det gäller individutveckling, både som aktiv och som tränare. Områdena/kapitlen som individutvecklingsplanen täcker är: Må bra, Frisk+, Hitta rätt, Tänka rätt, Springa fort, Träningsplanering, Analys och Utvecklingsprocess.

- Vi har också skapat fokusgrupper för varje kapitel, som kommer genomlysa dessa så att vi håller planen uppdaterad med den senaste kunskapen. Dessutom kommer fokusgrupperna också ge förslag på och i viss mån producera kortare inspirerande utbildningar till respektive kapitel, förklarar Tomas Yngström, junior- och seniorutvecklare på förbundet.

Information om Utbildningsportalen och hur ett konto skapas finns på https://www.orientering.se/utbildning/

- I samband med detta startar vi också upp ett tränarnätverk för alla som vill vara med och dela erfarenheter, tips och idéer samt diskutera aktuella frågor tillsammans med andra tränare runt om i landet. Om DU är intresserad av att vara med i det nätverket för orienteringstränare främst inriktat mot junior- och senioråldern eller strax därunder så skicka ett mail till mig tomas.yngstrom@orientering.se så bjuder jag in dig.

Mer information om nätverket.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter