17.05.2024

Nästan 600 anmälda till Rikslägret

Svensk Orientering
Sommartider innebär Rikslägertider och i sommar väntas extra många komma till Idre Fjäll. Totalt har 576 anmält sig. En liten ökning mot föregående år och fler än någonsin tidigare. ”Otroligt kul att så många har anmält sig, vi hoppas på en toppenvecka med både lek, lärande och mycket orientering”, säger Karolina Östlund, vik. barn- och ungdomsutvecklare på Svenska Orienteringsförbundet.

Rikslägret sommar anordnas varje år av Svenska Orienteringsförbundet i Idre fjäll i slutet av juni. Alla ungdomar i åldrarna 13-16 år är välkomna och för deltagarna väntar massa olika träningar, många nya kompisar, lägermästerskap och en spännande äventyrsdag. Samma period anordnas även Rikslägret junior/senior som vänder sig till de mellan 17-25. De kan välja att utbilda sig under veckan kombinerat med egen träning, välja träning och tävling eller andra aktiviteter som Idre Fjäll erbjuder. 

I fjol var det 546 antal anmälda och i år ökar det alltså till totalt 576 anmälda.

– Kul att blir en liten ökning från ifjol och att vi slår nytt deltagarrekord, säger Karolina Östlund och fortsätter.

– Under den här veckan kommer ungdomarna få vara med om nya upplevelser som ger minnen för livet och träffa nya vänner med liknande intresse. Veckan blir fylld av träning, skratt, äventyr och tävling för den som vill. Och för junior/senior finns kartritarutbildning att kombinera med träning. En riktigt fartfylld vecka på Idre Fjäll utlovas.

RELATERADE NYHETER

D7f24ac8 492D 4656 8B9d 6E9da7a038df
Dags för O-Ringen Smålandskusten
Iof
Linda Take ny vicepresident i IOF
Schweiz Världscup 22 Maj Hugo Mattsson 04099
Orienteringstränare inom Dala Sports Academy Elit
Fler nyheter