26.09.2024

Nummer 3-24 av Orienteraren ute nu

Svensk Orientering
Nu finns ett nytt nummer av Orienteraren ute. Prenumeranter kan hitta den i brevlådan från och med i dag. Den digitala versionen med en del extramaterial hittar du här via orientering.se. I nummer 3-24 kan du bland annat läsa en lång intervju med Johan Runesson. Den förre stafettvärldsmästaren som råkat ut för svåra hjärtproblem är nu tillbaka på banan i sin roll som orienteringstränare på många olika nivåer

Det är ett späckat nummer på 76 sidor med rapporter från sommarens internationella mästerskap med fina svenska medaljframgångar där vi bjuder på några vägvalsanalyser. I E-tidningen hittar du också en videointervju med Tove Alexandersson och Martin Regborn där de berättar som sina vägval på deras guldlopp på Sprint-VM i Skottland.

Från O-Ringen kan du läsa ett familjereportage, om Kea som gjorde sitt 55:e O-Ringen och Stellan Täck som deltog i MTBO trots att var utan njurar.

En ny del i tidningen som kommer vara återkommande är ”Oppe” testar. I det här numret skriver Oskar Hagström om värmeträning. Kan det var något för dig?

Emma Martner skriver under rubriken: Gå inte vilse i kostdjungeln. Oskar Andrén ger teknikträningstips.

För den äldre orienteraren finns två intressanta artiklar: I en forskningsstudie på GIH kartläggs äldre orienterares hälsa och livsstil. Vi har också pratat med orienteraren och professorn Ewa Roos om artros som hon forskat om under många år.

När det gäller rekrytering har vi gjort ett besök hos Sundbybergs IK som berättar om deras framgångsrecept. Läs också om nybörjar i Kista SC som gjort tävlingspremiär.

Svensk Orientering har precis startat ett ungdomsråd. På 25-manna kommer de gå runt och intervjua ungdomar och ta tempen på deras åsikter. Läs om det på ung-sidorna.

Är du prenumerant och vill läsa senaste numret? Då klickar du här.

Är du inte prenumerant men vill bli? Då klickar du här.

Vill du dela något från tidningen? Ange källa: Orienteraren.

Om Orienteraren
Orienteraren - orienterarnas egen tidning. Här får du läsa fördjupande reportage om orientering, veta mer om våra landslagsstjärnor och vad som händer i föreningarna, få hälso- och träningstips, läsa krönikor och lösa korsord. 
Det första numret av Skogssport, 31 sidor tjockt, landade i brevlådan 1947. Sedan dess har tidningen fått en självklar plats i många orienterings-hjärtan. Så sent som 2022 firade tidningen 75 år. I samband med jubiléet fick det anrika magasinet ett nytt namn –Orienteraren – och ett nytt utseende.

RELATERADE NYHETER

DSC06036
Anmäl dig till Junior- och seniortränarutbildning modul B
Tjejer värmer upp på en åker innan SM-stafett 2024
Allemansrättens dag – fira med oss
Rfvinnare2024 25
Orienterarna som får Elitidrottsstipendium 2024–2025
Fler nyheter