hittahem-aktivitet i Helsingborg

Bild: Bildbyrån

11.04.2024

Samlade resurser för en framgångsrik nybörjarkurs

Svensk Orientering
Nu börjar nybörjarkurserna att ta fart ute i landet. Men det är inte alltid lätt att utveckla arbetet med att rekrytera nya medlemmar. Svenska Orienteringsförbundet tillhandahåller mycket material som är användbart för er som arrangerar nybörjarkurser. Här finns materialet samlat i en artikel.

På Svenska Orienteringsförbundets hemsida finns mycket material som kan förenkla, förbättra eller ge inspiration och idéer till kommande nybörjarkurser.

Här nedan har vi listat material som kan vara relevant för er som ska arrangera en nybörjarkurs, eller för er som vill veta mer om att börja med orientering.

En av utmaningarna med att arrangera nybörjarkurser och ungdomsträningar är att variera träningarna och aktiviteterna. I Svenska Orienteringsförbundets idébank hittar du exempel på olika typer av teknikövningar som gör att man kan variera sättet man lär ut orientering på.

Hitta fler roliga övningar i Idébanken  

Söker ni ett färdigt upplägg för orienteringskurser så finns det material här för kurser med olika svårighetsgrad, från nybörjare till lite svårare banor 

Orienteringskurs för barn och nybörjare (Grön/vit/gul) 

Orienteringskurs: avancerad nivå (Orange/violett) 

Orientering blir ju roligare ju mer man lär sig, men ibland kan det behövas ytterligare morot. Svensk orientering har tagit fram olika utvecklingsmärken. Vår ambition är att dessa märken ska motivera barn, unga och vuxna att utveckla sin orienteringsförmåga. Varje märke har en beskrivning på vilka färdigheter som krävs och exempel på lämpliga övningar som tränar just detta.

Läs mer om våra utvecklingsmärken


 

 

RELATERADE NYHETER

Bild Hugoannons
Innehållsproducent till Svensk Orientering
Överlämning
Ny rollhantering i IdrottOnline - aktiv i idrott fasas ut
Tove1 1
Tove Alexandersson årets orienterare – för 12:e gången
Fler nyheter