Svensk Orientering logotyp
12.10.2021

William Rex åter nattens konung

Precisionsorientering
Natt-SM i PreO avgjordes i Strängnäs på lördagen (2 okt). Det blev en nattävling som den skall vara på hösten - mörkt och småregnigt, som gör natten ännu svartare genom blänket i vattendropparna på träd och buskar.

Åter igen visade William sin styrka på natten genom att ta hem det tredje raka och totalt femte natt-guldet.

Magnus Sterner i SMOL hade strängat en tuff bana om tjugo kontroller i stadsskogen. Ett område med varierande små låga berghällar blandat med högre formationer i form av branter och näsor. Dessutom hade Magnus kryddat svårigheterna med ett antal långa avstånd som gjorde det svårt i den mörka natten. Men detta oroande inte William, han klarade uppgiften galant om ej prickfritt. Han löste 19 av de 20 kontrollerna, missade bara en stor vid sänka på långt avstånd. Det räckte dock till en klar seger eftersom efterföljande sex deltagare hade två fel. Tvåa blev förra veckan segrare på TempO-SM Robert Jakobsson, som tycks ha prickat formen till SM-tävlingarna. På tredje plats kom en outsider Peter Fors OK Grip.

I den sena natten drog samtliga iväg för att ladda till söndagens stafett-SM. To be continued, som det heter,

Alla resultat hittar Du här

RELATERADE NYHETER

Söndagens tävling vid ett gammalt kalkbrott, där de tävlande fick gå uppe på kanten och spana ner mot höjdformationerna och skärmarna nedanför.
Säsongen i PreO är äntligen igång
Foto från PreO stafett SM 2023
PreO Dag-SM och Tempo-SM i Norge 2024
Preo Stafett SM 15 Okt 2023 Hugo Mattsson 9817
Här är programmet för Svenska cupen i PreO 2024
Fler nyheter