Följ

Många har hittat orienteringen som tv-sport. Sändningarna från mästerskap och världscupen lockar storpublik. Men sätten att följa en orienteringstävling och orienteringssporten i stort är många.
Tv-kameror framför scenen under VM i Danmark 2022
Är du media och vill ta del av våra pressmeddelanden? Abonnera genom att klicka här.

Tidningen Orienteraren

Fördjupning om orientering hittar du i tidningen Orienteraren. Tidningen hette tidigare Skogssport och fyller 75 år 2022. Till jubileet passade vi på att modernisera tidningen och den fick ny layout och delvis nytt innehållsupplägg. Orienteraren är en prenumererad tidning som både finns som pappers- och e-tidning. Det är Svenska Orienteringsförbundet som ger ut tidningen.

Sociala medier

I Svenska Orienteringsförbundets sociala medier får du snabba nyheter från orienteringsvärlden. Vi finns på Instagram, Facebook, TikTok, Youtube och Linkedin.

Tv- och webbsändningar

Orientering går att följa live på många sätt. Stora mästerskap och världscupen i orientering sänds numera i SVT. Mästerskap i skidorientering och mountainbikeorientering kan man följa via internationella förbundets webbsändningar. Även tävlingar som arrangeras i förbundets regi, som SM och Swedish League webbsänds som regel, men i enklare format.

Direktrapportering

Det går också att följa tävlingar via liveresultat och gps-spår. Det är utan rörlig bild på löparna, men med en eller flera radiokontroller så att tävlingen kan följas i realtid.