Folkbildning i förening

Samlar ni era medlemmar för att utveckla era arrangemang, ge introduktion till nya i föreningen, genomföra föreläsningar för aktiva eller har ni planeringsmöten för träning och tävling? Det viktigaste lärandet sker i föreningen - glöm inte att redovisa er verksamhet hos RF-SISU - det vinner alla på!

Vad är folkbildning?

Folkbildning är ett lärande där deltagarna själva bestämmer vad de vill lära och veta mer om. I folkbildningen är mötet mellan människor och att lära av varandra genom samtal det viktigaste. Folkbildning utgår ifrån frivillighet, lust att delta, närhet och tillgänglighet. Det är perfekt för alla i föreningen!

Genom att redovisa all utbildningsverksamhet som görs i er förening så kan ni få resurser till vidare utveckling. Det kan handla om att RF-SISU tar kostnader för utbildningsmaterial, föreläsare, studiebesök med mera.

Tveka inte att ta kontakt med er närmaste RF-SISU-konsulent - här finns kontaktuppgifter!

Guider och lathundarSamverkan med RF-SISU lathund öppnas i nytt fönster (Svenska Orienteringsförbundet) 
Guide för folkbildning i förening öppnas i nytt fönster (RF-SISU)
Lär er mer!Vi tipsar även om idrottens folkbildning med diskussionsmaterial för idrottsföreningar (länk till annan webbplats som öppnas i nytt fönster). Där kan du söka bland idrottsövergripande lärande material för din förening!