LINKÖPING/NORRKÖPING - Liu elitidrott, Linköpings universitetLiU är ett Elitidrottsvänligt lärosäte (EVL) och alla i elitgruppen får det stöd gällande anpassning studier som gäller för EVL-studenter i alla idrotter.

Samordnare, löptränare och huvudledare för LiU Elitidrott (= Elitgruppen för orienterare och friidrottare samt samordningen av EVL-studenter i övriga idrotter):
Krister Hultberg (50%) krister.hultberg@liu.se

Övriga tränare/resurser kring OL och löpning:
Michael Wehlin (huvudansvar för kartor och teknikpass), Fredrik Johansson (löp- och fysträning), Alva Olsson (klubbkontakt i Linköping och lägga OL-pass) samt Tim Robertson (resurs vid OL-teknikpass och löppass) har tillsammans ytterligare motsvarande 50 % arvoderad tid.

Antal aktiva i träningsgruppen:
Elitgruppen under våren 2024 består av 25 studenter, varav 15 är orienterare. Ytterligare minst 10 lokala elitaktiva och klubblöpare är med på många pass och tränar med elitgruppslöparna. Flera pass samordnas också med de rena löparna, samt lokala löpare i friidrottsklubbarna i Norrköping och Linköping.

Träningsverksamheten:
Samordnad träning som till stor del publiceras i öppen träningskalender erbjuds i stort sett varje dag i veckan. Vi är noga med att man ska kunna ha bra förutsättningar i båda grannstäderna, Norrköping och Linköping, som båda har många utbildningsplatser på LiU. Det är löpträning i alla former, teknikpass med karta samt fysträning.

Studenterna i Elitgruppen får hjälp med individuella träningsupplägg , de får träningskort i Campushallen (Linköping) eller IFK Performance Center (Norrköping) samt tillgång till fysioterapeut och idrottspsykologisk rådgivning.

Tillgång till träningstider på bana inomhus och utomhus är mycket god och flexibel. Liksom tillgången till kartor och varierad och fin OL-terräng inom bara 15 - 45 min från tätorterna. Möjlighet finns att nyttja våra minibussar för transport ut i skog under dagtid, kväll och helg. En hel del av träningen samordnas också med studentföreningen LiTHe Vilse och de lokala orienteringsklubbarna runt Norrköping och Linköping. Varje termin ordnas flera träningsdagar och/eller lokala tävlingar i samarbete med bland annat OK Kolmården, OK Denseln och LOK.


Kontakt:
Krister Hultberg
krister.hultberg@liu.se
076- 8313459

Hemsida:
liu.se/elitidrott

Facebook:
liuelitidrott

Instagram:
liuelitidrottTillbaka till postgymnasiala elitutvecklingsmiljöer