Svensk Orientering logotyp
02.10.2020

Få ny energi i klubben med Ungoteket

Orientering
Ungoteket, där unga skapar idrott, laddar inför ytterligare en säsong. Det är den sjätte omgången som väntar. Vid en tillbakablick kan det konstateras att många klubbar satsar och tror på sina ungdomar!

Totalt är det  28 föreningar som varit medi Ungoteket Väst (Göteborg, Bohuslän-Dal och Västergötland) genom åren, några två gånger. I utvärderingarna är det nästan alltid det egna projektet, där man får hitta på ett eget arrangemang och genomföra det tillsammans med sina klubbkamrater, som är det som nämns som höjdpunkten under ungotekettiden.

Det är väldigt roligt att se hur engagerade och duktiga ungdomarna är när de får chansen. Extra roligt är när "gamla" ungoteketdeltagare dyker upp igen som arrangörer och ledare. Det finns de som varit tävlingsledare och banläggare på större tävlingar, ungdomsledare i klubben, styrelserepresentanter, ritat kartor och de som har hittat på fler nyskapande arrangemang. 

Två fina exempel är OK Gipen och OK Orinto. Gå in på Ungotekets sida https://klubb.ungoteket.se/orientering/ och läs om vad som har hänt efter Ungoteket i dessa klubbar. 

Nu är det snart dags för nästa omgång. Anmälan är öppen fram till 14 oktober. Hittills är  Tolereds AIK  den Göteborgsklubb som har anmält ett team. Förhoppningsvis är det några till som vill haka på.

Anmälan och mer information finns här: https://klubb.ungoteket.se/orientering/2020/09/08/anmalan-oppen-till-ungoteket-vast/

RELATERADE NYHETER

1
Landslaget valde Göteborg
IPS
IP Skogen stängt annandag påsk, men ...
Varserien Liggande
Inbjudan Vårserien 2024
Fler nyheter