Svensk Orientering logotyp
10.06.2015

Göteborgsklubbar på Jukola

Orientering
Årets Jukola har fler anmälda lag än någon gång tidigare. I Venlakavlen är det 1412 lag och i Jukola otroliga 1781. Totalt är det alltså över 18000 löpare som ska springa. Av dessa är det 20 Göteborgslag.

Det är främst de största klubbarna Göteborg-Majorna OK, Sävedalens AIK och IFK Göteborg som är representerade. GMOK liksom SAIK har två herrlag och tre damlag. IFK har tre herrlag och 2 damlag.

Utöver dessa klubbar har OK Landehof både ett dam- och ett herrlag och OK Alehof ett herrlag anmälda. Dessutom finns det ytterligare två lag, Göteborg-Majorna Gubbaliansen och ett lag från Elitidrottsgymnasiet Katrinelund. Inte ett så brett deltagande som på 10-mila alltså, där det var 33 lag från Göteborg med, men elitmässigt finns det flera lag som har goda chanser att ligga med långt framme.

På damsidan är nog GMOK revanschsugna efter 10-mila, då man hade både SAIK och IFK före sig. Men de måste säkert springa bra för att lyckas med detta. Bland herrarna är det givetvis IFK som har de största förväntningarna på sig, även om GMOK inte är så mycket sämre.

Det kommer att finnas fina möjligheter att följa stafetterna hemifrån. För första gången kommer det i år att göras en internationell sändning med engelsk referering. Det är en stor satsning med över 20 kameror igång. Syftet med sändningen är att visa vilken hög kvalité som arrangemanget håller och att öka orienteringens synlighet. För att få tillgång till sändningarna betalar man en avgift på LiveCenter.

Vi önskar alla Göteborgslag lycka till i de finska skogarna. 

RELATERADE NYHETER

1
Landslaget valde Göteborg
IPS
IP Skogen stängt annandag påsk, men ...
Varserien Liggande
Inbjudan Vårserien 2024
Fler nyheter