Svensk Orientering logotyp
11.05.2015

IFK Göteborg tog historisk 10-milaseger

Orientering
För första gången i tävlingens 70-åriga historia blev det Göteborgsseger på 10-mila. IFK Göteborg gjorde en stabil insats tävlingen igenom och med en vass avslutning kunde Eskil Kinneberg, på pigga ben, avgöra på upploppet.

IFK låg med bra hela vägen och på långa natten fick Francois Gonon absolut tätkontakt, vilken man höll ända till sträcka sju då man tappade drygt fyra minuter.  Men sedan kämpade Johan Högstrand på åttonde och Sören Schwartz på nionde laget tillbaka och Eskil Kinneberg fick ett perfekt utgångsläge på sista sträckan, i en femmannaklunga. Eskil löpte taktiskt och tog rygg på Thierry Gueorgiou i Kalevan Rasti och fick även med sig Magne Dähli Haldens SK. Dessa höll sedan ihop och kom in samtidigt på upploppet, men där var Eskil obeveklig och avgjorde till synes enkelt.

En jätterolig seger för IFK Göteborg, som i många år haft en långsiktig satsning för att nå detta mål.

En bra insats gjorde även Göteborg-Majorna OK. tappade lite mitt i tävlingen, men togs sig i mål på en fin 17:e plats.

I Damkavlen var det Sävedalens AIK som blev bästa Göteborgsklubb på en fin 11:e plats följda av IFK Göteborg på 17:e. Göteborg-Majorna OK fick inte till det riktigt men placering 25 för förstalaget och 30 för andralaget vittnar om en imponerande bredd i klubben.

Ungdomskavlen innebar inte några så framskjutna placeringar för Göteborgslagen, men glädjande nog fanns hela tio klubbar  representerade. Resultaten är ju inte heller så viktiga i den här klassen, det handlar ju mest om att få uppleva den härliga atmosfären kring tävling och extra trevligt den här gången med en fantastisk upplösning.

RELATERADE NYHETER

1
Landslaget valde Göteborg
IPS
IP Skogen stängt annandag påsk, men ...
Varserien Liggande
Inbjudan Vårserien 2024
Fler nyheter