Svensk Orientering logotyp
17.01.2018

Motionstränarutbildning i Alingsås

Orientering
Christer Borg och Patrik Falk i Göteborg Majorna OK har tagit fram ett koncept för intensivkurser för vuxna nybörjare. Sedan 2016 är denna en del i SOFT’s motionstränarutbildning. Helgen 9-11 mars finns chansen att gå denna utbildning i Alingsås.

Motionstränarubildningen (MTU) vänder sig till dig som vill skapa och/eller utveckla verksamhet för bredd- och motionsorientering och vill veta mer om vad din förening kan göra för att nå nya målgrupper.

Efter kursen får du som deltagare fullständigt material för att själv hålla en intensivkurs för vuxna nybörjare. I det materialet ingår bland annat presentation, mallar för inbjudan, marknadsföringsmaterial samt en egen handlingsplan för dig och din förening. Du för även utbildningshäftet Hitta rätt och häftet Börja orientera. 

Efter kursen kommer deltagarna kunna:

  • Förstå vilka behov som en bredd- och motionsorienterare har och förstå hur man tillgodoser dessa.
  • Genomföra en kurs i orientering för vuxna nybörjare och ge grunden för att deltagarna ska få ett livslångt intresse för orientering. Ha verktyg, övningar och material med dig hem för att genomföra kursen. 
  • Förstå hur klubbverksamheten behöver bedrivas generellt och specifikt för din klubb för att locka och behålla bredd- och motionsorienterare.
  • Ha ett nätverk, både analogt samt digitalt, av likasinnade för att få stöd & inspiration.

Mer om upplägget och innehåll hittar du här. 

Anmälan till kursen gör du här

RELATERADE NYHETER

1
Landslaget valde Göteborg
IPS
IP Skogen stängt annandag påsk, men ...
Varserien Liggande
Inbjudan Vårserien 2024
Fler nyheter