Svensk Orientering logotyp
24.03.2017

Rivstart på orienteringssäsongen

Orientering
Orienteringssäsongen har varit i gång ett par veckor i sydligaste Sverige, men nu drar den igång även i Göteborg. Det blir en riktig rivstart med många tävlingar och stora startfält.

Först ut är IK Uven, som tillsammans med IF Rigor nu i helgen arrangerar en medeldistans på lördagen och en långdistans på söndagen i Hällesåker. Det är över 1000 föranmälda båda dagarna och det väntas riktigt fint vårväder, så det kan nog bli riktigt stora tävlingar. Arrangörerna uppmanar också till att försöka samåka så mycket som möjligt, då parkeringsutrymmena är begränsade.

Även nästa helg lär bli en riktig höjdare. På fredagen arrangerar GMOK DM Natt i Rannebergen. Området är ett av de som mest påminner om det som väntar på 10-mila några veckor senare och det verkar många ha koll på, för det är många anmälda utöver de som kämpar om DM-tecknen, både i D- och H 21.

På lördagen arrangerar FK Herkules sitt traditionella "Herkules Skogsdåd" och på söndag är det dags för Västkuststafetten som arrangeras  av IFK Göteborg. Västkuststafetten har fyra klasser, dam, herr och mixade klasser för 12- och 16-åringar. Dessutom finns det öppna banor för den som vill springa på egen hand.

Helgen därpå är det också fullmatat i programmet, då arrangerar Lerums SOK och Sjövalla FK tillsammans Göteborgsdubbeln med lång på lördagen och medel på söndagen.

Därefter blir det två veckor utan tävlingar i Göteborg, men sen smäller det till rejält när det är dags för 10-mila, för första gången på göteborgsk mark. Mycket spännande!

Hoppas att många passar på att utnyttja dessa toppenfina tillfällen att komma ut i skogen!

Mer information om de olika arrangemangen finns här:

Rigor/Uven-dubbel medel https://eventor.orientering.se/Events/Show/15524 

Rigor/Uven-dubbeln lång https://eventor.orientering.se/Events/Show/14634  

DM Natt  https://eventor.orientering.se/Events/Show/14753

Herkules Skogsåd https://eventor.orientering.se/Events/Show/14581

Västkuststafetten https://eventor.orientering.se/Events/Show/14813

Göteborgsdubbeln, lång https://eventor.orientering.se/Events/Show/15445 

Göteborgsdubbeln, medel https://eventor.orientering.se/Events/Show/15446

10-Mila http://www.10mila.se/

 

RELATERADE NYHETER

1
Landslaget valde Göteborg
IPS
IP Skogen stängt annandag påsk, men ...
Varserien Liggande
Inbjudan Vårserien 2024
Fler nyheter