Svensk Orientering logotyp
16.05.2016

Starka insatser av Göteborgslagen på 10 Mila

Orientering
Det blev ingen seger för Göteborgslagen på årets 10 Mila, men både Göteborg-Majorna OK i Damkavlen och IFK Göteborg i 10MILAkavlen gjorde fantastiskt fina prestationer som räckte till 3:e respektive 2:a plats, med segerchans in i det sista.

I Damkavlen hängde GMOK med långt fram hela tävlingen och på sista sträckan sprang Lina Strand ikapp täten och var sedan med i tätklungen ända fram till den sista stora stigningen upp mot hoppbacken, alldeles före mål. Där fick hon släppa några meter till Maja Alm, Pan-Århus och Anne Margrethe Hausken Nordberg, Nydalen, men tog sig i mål på en jättefin tredjeplats.

I 10MILAkavlen blev det en liknande avslutning. Efter att IFK hade legat med långt fram under tävlingen, men någon minut efter, lyckades Eskil Kinneberg få kontakt med Jonas Leandersson, Södertälje-Nykvarn och Thierry Gueorgiou, Kalevan Rasti en bit in på sistasträckan. Eskil var sedan aktiv och stämplade först vid sista kontrollen och det såg ut som om han skulle kunna göra om bedriften från förra året, då han avgjorde i spurten. Men Jonas Leandersson kom tillbaka och kunde forcera förbi på de sista metrarna.

En andra plats är i alla fall otroligt bra. Mycket starkt att vara med ända in till det sista två år i rad.

Det ska bli mycket intressant att se hur det går nästa år då 10 Mila för första gången avgörs i Göteborg. Hoppas att många tar chansen att komma ut och titta på tävlingarna då.

RELATERADE NYHETER

1
Landslaget valde Göteborg
IPS
IP Skogen stängt annandag påsk, men ...
Varserien Liggande
Inbjudan Vårserien 2024
Fler nyheter