Svensk Orientering logotyp
23.12.2014

Summering av "Utvecklingsmiljö Göteborg"

Orientering
Under sommaren och hösten har ett projekt som syftat till att göra orienteringsverksamheten mer attraktiv i Göteborg, framförallt för de mellan 16 och 25 år oavsett nivå, varit igång.
Uppdraget har varit att skapa fler aktiviteter, förbättra kommunikationsmöjligheterna och få klubbarna att börja samarbeta mer med varandra. De fyra utvecklingsspåren för projektet har varit: 
  •  Ökat utbud av träningsaktiviteter och andra aktiviteter/arrangemang
  •  Samverkan och samordning
  •  En attraktiv social miljö för ålderskategorin 16-25 år
  •  Kommunikation via Göteborgs OF/klubbarnas hemsidor

Nu är projekttiden snart över och det är dags att summera hur det har gått.

Vi som har jobbat med projektet hoppas att de flesta på något sätt märkt att projektet pågått.

Det som vi upplevt vara den svåraste uppgiften har varit att utöka samarbetet mellan klubbarna. Förmodligen är 7 månader i kortaste laget för att se något påtagligt resultat för ett sådant uppdrag. Förutsättningarna borde vara goda, med många klubbar i ett geografiskt begränsat område. Diskussionen har i alla fall startats upp, men det krävs också att ledarna runt om i klubbarna känner att det finns tillräckligt mycket att vinna på det.

På aktivitetssidan tycker vi att det har skapats en hel del och att det oftast varit bra deltagarantal. Först Sommarserien och sedan GBG Teknikträningar varje vecka under hösten och dessutom ett antal aktiviteter av mer social karaktär som uppstartsträff på O-Ringen i Skåne, Beachvolleyboll och MTB-O.

När det gäller kommunikationsbiten har hemsidan flyttats över till IdrottOnline, för att kunna utnyttja de fördelar som finns där med gemensamma kalendrar, koppling mot Eventor och att enkelt kunna sprida nyheter mm. Sidan är uppdelad i olika "arbetsrum", vilket förhoppningsvis leder till att fler kommer att vara inne på sidan och skriva, så att den blir så levande som möjligt. Ambitionen är att all information som skapas ska finnas tillgänglig på hemsidan, men som komplement även spridas via nyhetsbrev och facebook.

Utförligare information om projektet hittar du här.

Om det blir någon fortsättning på projektet är ännu inte klart. Ansökan till SOFT för att få ytterligare stöd från idrottslyftet för att i någon form jobba vidare är på gång, men besked om detta väntas inte komma innan februari.

Vi som arbetat med projektet vill tacka för den här tiden och önska en God Jul och ett Gott Nytt År.

Frida, Mia, Bertil och Henrik

RELATERADE NYHETER

1
Landslaget valde Göteborg
IPS
IP Skogen stängt annandag påsk, men ...
Varserien Liggande
Inbjudan Vårserien 2024
Fler nyheter