SOK-logga, kvadratisk, med vit omgivning
20.03.2022

Äntligen nattcupsfinal

Orientering
Anders Axling hade redan säkrat segern i Långa herrar och kunde ställa upp som banläggare i stället och bli mästare i kavaj. Deltävlingen vanns av Carl Erngrund som därmed fortsatte den trevliga trenden med unga segrare på denna tidvis veterandominerade tävling.

Mellan damer blev spännande. Elisabeth Engberg vann deltävlingen men eftersom Wilma Lindström blev tvåa höll hon undan i totalen och vann med elva poängs marginal före Elisabeth. Två ungdomar i topp således, till allas glädje.

Mellan herrar var avgjord redan innan och Hugo Hässler kunde vila sig till segern. Deltävlingen vanns av Alexander Dufva som blev tvåa totalt.

I Kort vuxna var det också klart sedan tidigare att Winn Björklund skulle vinna. Genom att han startade blev han den enda som löpte samtliga åtta deltävlingar. Deltävlingen vanns av veckans komet Herbert van de Wal som gjorde sin första start och vann. Tvåa blev Peter Lorentzson som därmed knep andraplatsen totalt i en hård silverduell med Tomas Sellstedt.

Slutligen Kort ungdom där Hanna Hässler var klar segrare redan innan finalen. Deltävling åtta vanns av Linnea Dufva.

36 löpare deltog i den sista deltävlingen och för hela säsongen noterar vi följande siffror.

102 löpare har gjort minst en start.

262 starter har gjorts totalt på åtta lopp, ett snitt på 33 deltagare.

Flest startande 45 st. kom den 12 januari till ett milt och blåsigt lopp vid LV5.

Den lägsta deltagarsiffran var den 1 december då 22 löpare trotsade tvåsiffriga minusgrader vid en adventsvacker Sköns kyrka.

Totalställning och annat mums finns på nattcupssidan.