Svensk Orientering logotyp
17.05.2021

2 medaljer till Gustav Bergman på EM

Orientering
EM och världscuphelgen i Schweiz är avklarad med bravur. 2 medaljer och finfina prestationer av Stockholmskvartetten Gustav Bergman, Karolin Ohlsson, Emma Bjessmo och Axel Granqvist.

Sprint i orientering kan tyckas vara semester för kroppen, men att det inte är så kan nog våra uttagna Stockholmslöpare intyga. Hög fart i kombination med kupering har en förmånga att ansamla mjölksyra i både ben och knopp. Denna gång skulle dessutom prestationer upprepas dag efter dag, vilket blir rätt mastigt. Till exempel så visade det sig att knockout-sprinten med kvartsfinal, semifinal och final inom en rätt kort tidsrymd, fick de smidigaste ben att bli stela som lyktstolpar. 

Stockholm hade fyra aktiva med i svensklaget. Axel Granqvist och Gustav Bergman från Ravinen, Emma Bjessmo från Lidingö och Karolin Ohlsson från Järla. Vi fick alla se våra vältrimmade och trevliga ungdomar på bästa sändningstid i SVT och kunde glädjas åt fina framgångar för dem. Bäst av stockholmsgardet blev Gustav som ingick i silverlaget i stafett och tog en imponerande bronspeng i den traditionella sprinten. Axel blev utslagen i semifinalen på knockoutsprinten och var 17:e och tredje svensk inormalsprinten. Karolin visade åter att hon är på gång tillbaka mot superform, var precis utanför finalen i knockoutsprinten, kom sedan 9 i  normalsprinten. Emma kom 11:a i normalsprinten, missade semifinal i knockoutsprinten.

För övrigt kan man bara imponeras av Tove Alexandersson, som i och för sig slapp springa stafett och därmed kunde fokusera på de individuella loppen. 2 guld av två möjliga, men troligen spelade det inte så stor roll med vilan, hon är stark som en oxe och pallar lätt lopp efter lopp. 

RELATERADE NYHETER

Stora Tuna damsegrare vid 10mila 2024
Lyckat 10mila genomfört!
U Serie Logga A M Skärm Grön
Smärre uppdateringar av anvisningarna till Ungdomsserien
Veronica Kalinina Lidingö på natt-SM 12 april 2024
Kalinina och Hector i topp på natt-SM
Fler nyheter