Svensk Orientering logotyp
20.05.2015

Världscup, U-serie, sprinter och läger

Orientering
I Östra Svealand är det nu så kallat vårstopp, ett stopp för tävlingar i skogsmiljö, för djurens skull. Men det hindrar inte att aktiviteterna är i full gång ändå.

Hur går det ihop?
Jo, mindre föreningsinterna aktiviteter, eller mindre ungdomsarrangemang i tätortsnära områden samt sprinttävlingar i stadsmiljö kan vi genomföra om vi tar extra hänsyn till djurens barnkammare. Ett tillstånd från markägarna är en förutsättning i de senare fallen.

Vad har vi då på gång?
Jo, första etappen av Stockholm City Cup körs på onsdagen, Centrum Teamsprint på fredagen, sista anmälan till StOF:s sommarläger i Lida är på fredag.
Nästa torsdag har vi andra deltävlingen i Ungdomsserien. Stockholmseliten drar norrut, till Umeå för att försöka vinna storkovan på Swedish League. Emma Klingenberg, Järla, Gustav Bergman, Ravinen, Emil Granqvist, Ravinen är alla i spets just nu. Simon Imark, Amanda Berggren, båda Tullinge, Jens Rönnols, Täby och Emma Bjessmo, Lidingö har alla stora möjligheter att nå ända fram i juniorklasserna.
För senioreliten ska dessutom formen spetsas till inför kommande världscup i Bohuslän och Halden, där Stockholm har sju aktiva i den stora landslagstruppen. Anna Bachman, Helena Karlsson, Karolin Ohlsson, Gustav Bergman, Filip Dahlgren, Fredrik Johansson, Olle Boström ska försvara de stockholmska färgerna.

RELATERADE NYHETER

Stora Tuna damsegrare vid 10mila 2024
Lyckat 10mila genomfört!
U Serie Logga A M Skärm Grön
Smärre uppdateringar av anvisningarna till Ungdomsserien
Veronica Kalinina Lidingö på natt-SM 12 april 2024
Kalinina och Hector i topp på natt-SM
Fler nyheter