Svensk Orientering logotyp
10.03.2017

8.30: Sverige jagar nya framgångar – följ herrarnas VM-medel live

Skidorientering
Skidorienterings-VM i Ryssland rullar vidare och hittills har Sverige fyra guld av fyra möjliga. I dag är det dags för herrarnas medeldistans – vem kliver fram nu?

Den svenska guldsviten är intakt efter Tove Alexandersson kross på torsdagens medeldistans. Nu är det herrarnas tur och Sverige har goda chanser att greja ytterligare medaljer.

De ryska herrarna stod för en imponerande laginsats i sprinten, med silver, brons och en fjärdeplats. Men överst på pallen ståtade Ulrik Nordberg. Umeåkaren är uppenbarligen i storform och nu dessutom självförtroendeboostad till max. Ska bli väldigt intressant att se vad Ulrik kan hitta på i dag, på en orienteringstekniskt svår medeldistans.

En annan svensk att hålla ögonen på är givetvis världstvåan Erik Rost, totalsegrare i fjolårets världscup. Efter ett lite svagare EM har Alfta-Ösa-åkaren de senaste veckorna hittat flytet. Han totaldominerade på SM-tävlingarna i Dalarna och bärgade Sveriges första VM-guld i Sibirien, sprintstafettsegern tillsammans med Tove Alexandersson. Det var Eriks första VM-guld hittills i karriären och säkerligen en medalj som gav mersmak.

I det svenska laget finns ytterligare två oerhört kompetenta skidorienterare, och båda har tagit ett kliv framåt i år: Martin Hammarberg och Markus Lundholm. Hammarberg slutade sjua i sprinten, ett lopp han sammanfattade så här: "Ok lopp, lite slarv i inledningen, annars bra. Sjua är svårt att vara glad för." Hur långt kan det räcka i dag, utan slarv? Lundholm plockade ett EM-silver i långdistans för en månad sedan. Oerhört imponerande. Nu är det dags att varva igång maskinen igen.

Medeldistansen startar 8.30 svensk tid. Här nedan har du svenskarnas startnummer och -tider:

42 Markus Lundholm 9.54
44 Erik Rost 9.58
47 Martin Hammarberg 10.04
51 Ulrik Nordberg 10.12

Fullständig resultatlista, gps-tracking och liveresultat finns på arrangörens hemsida.

Loppet tv-bevakas och sändningen kan bland annat följas på liveorienteering.com och World Games Channel

RELATERADE NYHETER

Jonatan Ståhl har varit med och tagit fram den första vetenskapliga artikeln om skidorientering.
Första vetenskapliga artikeln om skidorientering publicerad
Linda Lindkvist tar guld i masstarten på SM-Veckan i Boden
Linda Lindkvist tog suveränt SM-guld i masstart
Gustav Nordström
Gustav Nordström spurtade hem segern i SM-masstarten
Fler nyheter