Svensk Orientering logotyp
24.09.2016

Alexandersson och Ridefelt visade klassen - mästare i medeldistans

Orientering
Stora Tuna-löparen Tove Alexandersson tog idag ytterligare ett SM-guld vid medeldistansen i Blekinge. På herrsidan knep Linnélöparen Albin Ridefelt förstaplatsen. "Terrängen var tuff, men jag har inte gjort några större misstag", säger Ridefelt.

Tove Alexandersson fortsätter att prestera på absolut toppnivå. För några veckor sedan tog hon VM-guld just på medeldistansen och idag visade Stora Tuna-löparen att det inte var några problem att leverera även på SM i medeldistans som gick i Porsgöl, norr om Karlskrona.

- Det har gått bra, men det var ett litet parti av banan där jag hade sämre flyt och la en halvminut på en kontroll. Men efter det har det flutit på, säger Tove Alexandersson som sprang i mål drygt en minut före tvåan, fjolårsmästarinnan Helena Jansson, OK Ravinen.

På tredjeplats kom Karolin Ohlsson, Järla, 2.35 minuter efter Alexandersson.

- I den här terrängen gäller det verkligen att vara offensiv och ha koll. Det är bitvis väldigt lättlöpt och sedan kommer partier där det är brötigt och tufft löptekniskt, säger Alexandersson.

På herrsidan blev det återigen en sekundstrid mellan Albin Ridefelt, OK Linné, och Gustav Bergman, OK Ravinen. Bergman tog segern förra året men idag blev det omvänt scenario med en lycklig Linné-löpare högst upp på pallen. Bergman fick se sig slagen med sju sekunder.

- Det var tuff terräng inledningsvis med mycket grenar och dålig sikt. Men jag kunde ändå komma in bra till kontrollerna. På slutet kunde jag köra på mer. I det stora hela har jag inte gjort några större misstag så jag känner mig jättenöjd, säger Albin Ridefelt som tog silver i SM-långdistansen förra veckan.

I morgon avgörs stafett-SM, där Linné är ett av lagen som ska kunna slåss om guldet.

- Det ska bli oerhört kul. Förra veckan blev en succé med Rassmus Andersson i topp på lången, nu får vi springa i samma lag tillsammans med Oskar Sjöberg. Det blir en bra fight, säger Ridefelt.

Resultat, medeldistans, SM, Blekinge
Damer
1) Tove Alexandersson, Stora Tuna OK, 33.38, 2) Helena Jansson, OK Ravinen, +1.01, 3) Karolin Ohlsson, Järla Orientering, +2.35, 4) Elin Månsson, IFK Göteborg, +3.24, 5) Emma Johansson, Domnarvets GoIF, +4.12, 6) Lilian Forsgren, OK Tisaren, +4.23.
Herrar
1) Albin Ridefelt, OK Linné, 33.47, 2) Gustav Bergman, OK Ravinen, +0.07, 3) Martin Regborn, Hagaby GoIF Örebro, +0.59, 4) Ruslan Glebov, OK Ravinen, +1.00, 4) Jonas Leandersson, Södertälje-Nykvarn O, +1.00, 6) Johan Runesson, Göteborg-Majorna OK, +1,02.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter