Svensk Orientering logotyp
12.11.2014

Alexandersson och stafettherrarna nominerade inför Idrottsgalan: "Jättekul!"

Orientering
I dag offentliggjordes nomineringarna till Idrottsgalan, och årets framgångar i orientering får stor uppmärksamhet. Tove Alexandersson nomineras återigen i kategorin "Årets kvinnliga idrottare" och VM- och EM-guldlaget i stafett kan bli "Årets lag".

Inför Idrottsgalan den 19 januari har det svenska orienteringslandslaget alltså representanter i två kategorier.

För andra året på raken har Tove Alexandersson nominerats till utmärkelsen "Årets kvinnliga idrottare” och denna gång ska VC-segrarinnan Alexanderssons prestationer ställas mot vad Meraf Bahta (friidrott), Charlotte Kalla (längdskidor) och Sarah Sjöström (simning) har uträttat.

- För egen del är jag inte så intresserad av att mäta prestationer och olika idrotter mot varandra, men det känns kul att orienteringen har två nomineringar. Väldigt kul att stafettkillarna är nominerade och det är bra för sporten att synas i sådana här sammanhang, säger Tove Alexandersson.

Den andra kategorin som blir högintressant för alla orienteringsfans är ”Årets lag”, där VM- och EM-guldlaget med herrarna Jonas Leandersson, Fredrik Johansson och Gustav Bergman har nominerats.

Det magiska stafettgänget ställs mot damstafettlaget i längdskidor, herrstafettlaget i längdskidor och Tre Kronor.

- Jättekul! Vi har gjort en fantastisk laginsats, både på EM och VM, och det är klart att det är roligt när det uppmärksammas, säger Sveriges avslutare Gustav Bergman.

Vad säger du om konkurrensen?

- Det är fyra lag som alla har gjort jättebra prestationer. Men det är alltid svårt att jämföra mellan olika idrotter. Jag tycker definitivt att vi är värda nomineringen, sedan får andra avgöra vilka som var "Årets lag".

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter