Svensk Orientering logotyp
15.12.2014

Årets sista Skogssport ute nu

Orientering
Vintermörkret ger gott om tid till att utveckla din orienteringsteknik. Skogssport lät två av Sveriges främsta nattorienterare, Karl Walheim och Johanna Engström, tipsa om hur du kan bli bättre att orientera både på natten och på dagen.

I dagarna landar årets sista nummer av Skogssport i våra prenumeranters brevlådor. I tidningen finns bland annat ett stort block om nattorientering.
- Jag ändrar min orienteringsteknik ganska mycket på natten. På dagen springer jag ofta rakt på, men på natten är det en väldig fördel att ”springa ledstång”. Även om lamporna nu är väldigt bra så blir det helt andra proportioner på mycket. Ska man runda en gran upplevs den mycket större när det är mörkt och det gör att man ofta springer ”krokigt” på natten, säger Karl Walheim som i våras tog sitt första guld i natt-SM.
Johanna Engström (tidigare Svensson) som vunnit två SM-guld i nattorientering (och dessutom ett som junior) väljer en annan taktik på natten.
- Jag springer ofta rakt på, och det oavsett om det är natt eller dag. På natten är det fler som väljer längre runt-alternativ för att vara på den säkra sidan och det gör att jag tjänar mer på att gå rakt på. Skillnaden för min del på natten är att jag är ännu mer noggrann med att ha en tydlig ”sista säkra”, säger Johanna Engström.
Både Engström och Walheim bjuder i tidningen på flera tips för hur du ska utveckla din nattorientering.

I årets sista Skogssport finns givetvis även Fotoorienteringen som i år ”avgörs” på Lugnet i Falun där det i vinter kommer att arrangeras VM i längdåkning, backhoppning och nordisk kombination. 2016 är det dags för Tiomila i Lugnet-terrängen. Läs mer om fotoorienteringen här:

http://www.orientering.se/Skogssport/Tidigarenummer/Skogssportnummer102014/

 

I Skogssport nummer 10-2014 kan du också läsa om:
- Så återvände O-Ringen till Sälen
- Tips som utvecklar dig som nattorienterare
- Orientering på skolschemat i Brasilien
- Året i bilder
- Trion som är nominerad till Jerringspriset
- Ulriks Nordbergs nya väg tillbaka
… och en hel del annat

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter