Svensk Orientering logotyp
28.03.2015

Blågult varvar upp i Strömstad: "Fantastiskt utbyte av kunskaper"

Orientering
Sedan i onsdags befinner sig stora delar av landets absoluta orienteringselit i Strömstad. Seniora stjärnor såväl som juniora stjärnskott varvar upp inför säsongen i en terräng som är VM-relevant inför 2016.

- Även om vi överfölls av ett galet snöfall natten till torsdag så känns det verkligen att våren och sommaren närmar sig. Alla i gänget är grymt taggade och vi har en otroligt skön mix av rutin och ungdom på plats. Det känns som en lyckad samling där vi jobbar på många olika bitar, säger förbundskapten Håkan Carlsson.

Varje dag bjuder på ett flertal träningspass med efterföljande analys, och vid sidan av orientering och fysträning får löparna även utbildning i mediebemötande, nutritionsfrågor, idrottspsykologi och fysiologi.

Huvudsakligen har löparna sprungit banor i Bohuslän, men under fredagen fick också Västergötland och Trollhättan ett otippat besök av orienteringslandslagen. På grund av det extrema snöandet fick planerna hastigt kastas om, och hipp som happ avverkades två banor i närheten av Trollhättans SOK:s klubblokal.

- När det gäller väder finns inga garantier och då gäller det att snabbt hitta lösningar som fungerar, säger juniorlandslagets förbundskapten Susanne Wiklund Björk, som även hon är väldigt nöjd med lägret.

- De här öppna lägren, där vi också blandar seniorer och juniorer, är så mycket värda. Ett sådant här upplägg möjliggör ett fantastiskt utbyte av kunskaper och erfarenheter.

Lägret i Strömstad avslutas på söndag och nästa gång landslaget samlas blir i Skottland i slutet av april. VM 2015 avgörs i trakterna av Inverness 31 juli-7 augusti.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter