Svensk Orientering logotyp
30.10.2016

Dag-SM i Kungälv - en riktig fest för familjen Rex

Precisionsorientering
SM-helgen i PreO avslutades med Dag-SM i Kungälv, en tävling som slutade med stor succé för familjen Rex från Landehof. William segrade och hustrun Desiré tog bronset. Mellan dem sprängde Erik Lundkvist in sig på andra plats.

Tävlingen avgjordes på en helt ny karta ritad av Christian Tingström, GMOK, runt Bohus fästning. Tingström hade också strängat banorna. Kartan var mycket detaljerad med massor av branter och näsor i sluttningen runt fästningen.

Det blev en tuff uppgift för samtliga tävlande och under stor tidspress eftersom banan var kort och med hela 24 kontroller. William Rex var den ende som lösta alla kontrollerna korrekt och följdes av åtta tävlande som hade en missad kontroll.

Speciellt svårt hade de tävlande för tidkontrollerna där de tre medaljörerna hade t.ex. alla minst ett fel på de fyra uppgifterna. Erik och Desiré knep pallplatser genom att de endast hade ett fel på tidkontrollerna medan övriga med 23 poäng hade två fel.

Alla resultat hittar du här.

RELATERADE NYHETER

Söndagens tävling vid ett gammalt kalkbrott, där de tävlande fick gå uppe på kanten och spana ner mot höjdformationerna och skärmarna nedanför.
Säsongen i PreO är äntligen igång
Foto från PreO stafett SM 2023
PreO Dag-SM och Tempo-SM i Norge 2024
Preo Stafett SM 15 Okt 2023 Hugo Mattsson 9817
Här är programmet för Svenska cupen i PreO 2024
Fler nyheter