Svensk Orientering logotyp
18.08.2015

Delad seger i elitserien i PreO

Precisionsorientering
Tredje elitserietävlingen, av totalt fem, i precisionsorientering avgjordes i helgen i Hälsingland med Rehns BK som arrangör. Tävlingar avgjordes i de djupa skogarna norr om Regnsjö på natt-SM kartan från 2012.

I Elitserien och A-cupen som avgjordes på söndagen blev det delad seger mellan Erik Stålnacke, IFK Göteborg, och Sigurd Dæhli, Løten OL. Båda hade endast ett fel på de 23 kontrollerna och dessutom samma tid på tidkontrollerna. På tredje plats kom Ari Tertsunen, Finland

I A-cupen segrade Owe Andersson, OK Löftan, på 13 poäng av femton möjliga före Bernt Gustafsson och Marianne Gustafsson, OK Flundrehof, som också hade 13 poäng men sämre tider på tidkontrollerna.

I ECTO tävlingarna segrade på lördagen Lars Jakob Waaler, Porsgrunn OL, före Ola Jansson, Björklinge SOK, och Ari Tertsunen, Finland. Vid söndagens tävling i ECTO är resultatet detsamma som för elitserietävlingen.

RELATERADE NYHETER

Söndagens tävling vid ett gammalt kalkbrott, där de tävlande fick gå uppe på kanten och spana ner mot höjdformationerna och skärmarna nedanför.
Säsongen i PreO är äntligen igång
Foto från PreO stafett SM 2023
PreO Dag-SM och Tempo-SM i Norge 2024
Preo Stafett SM 15 Okt 2023 Hugo Mattsson 9817
Här är programmet för Svenska cupen i PreO 2024
Fler nyheter